Nechutné či zázrak? Vaginálny reproduktor pre dieťa v brušku!

Prehrávať hudbu ešte nenarodenému dieťaťu? Znie to ako vtip, no je to fakt. Pre bábätká v brušku vymysleli tzv. vaginálny reproduktor. Španielska spoločnosť Babypod vytvorila malé ružové zariadenie, ktoré sa vkladá do pošvy rovnako ako tampón.

vagina babypod

Prehrávať hudbu ešte nenarodenému dieťaťu? Znie to ako vtip, no je to fakt. Pre bábätká v brušku vymysleli tzv. vaginálny reproduktor. Španielska spoločnosť Babypod vytvorila malé ružové zariadenie, ktoré sa vkladá do pošvy rovnako ako tampón. Tento „tampón“ však neabsorbuje krv. Namiesto toho má v sebe zabudovaný zvukový systém, pripojený k smartphonu. Hudba z neho sa tak dostáva až do maternice.

vagina babypod

Maximálna hlasitosť však má hodnoty iba 54 decibelov, čo je porovnateľné s tichšou konverzáciou. Na webových stránkach spoločnosť vysvetľuje, že ich novinka je akési malé, vnútrovaginálne zariadenie, ktoré stimuluje nervový vývoj nenarodených detí prostredníctvom hudby. Prvý sonogram, zaznamenaný pri použití babypodu zachytil zmeny vo výraze bábätka, akoby pohybovalo ústami v rytme hudby.