Ako uľaviť bolestiam kĺbov prírodnou cestou

Trápia vás bolesti kĺbov, opuchy či zápaly? K nim sa často pridružia aj bolesti hlavy, únava, horúčky či strata chuti do jedla. V takýchto prípadoch vám pomôžu uľaviť aj tieto štyri bylinky. Fungujú tak, že podporujú prirodzené čistiace funkcie obličiek, hrubého čreva a zvyšujú krvný obeh.

kurkuma_zazvor_14-1-2016_hlavny

Zdroj foto: Shutterstock.com

Koreň lopúcha

Ak vás trápia bolesti kĺbov, výrazne pomáha ak zvýšite spotrebu esenciálnych mastných kyselín. Koreň lopúcha má mnoho týchto látok, ktoré pôsobia protizápalovo. Koreň môžete zamiešať do šalátov či iných jedál, alebo ho sušený rozsekať a dať ho do vriacej vody. Ten potom varte asi 10 minút. Takýto odvar pite, kým je teplý.


Prečítajte si tiež:

Lekári v kvetináčoch

Kurkuma

Kurkuma je veľmi efektívna pri znižovaní zápalov vo vašom tele a tiež výrazne uľavuje od bolesti. Obsahuje totiž chemické látky podobné istým liekom, ktoré sa často predpisujú ľuďom s bolesťou kĺbov. Tento protizápalový účinok je jeden z dôvodov, že kurkuma je určená aj osobám s karcinómom, so šedým zákalom a tiež s Alzheimerovou chorobou.

Ľan

Ľanové semienka sú vynikajúcim zdrojom omega-3 mastných kyselín v rastlinnej forme. Takto pomôžu posilniť imunitný systém a bojujú proti zápalom. Ďalšou ich výhodou je, že v takejto rastlinnej forme sú bezpečnejšie než živočíšne tuky, ktoré môžu často spôsobiť zápal u ľudí s artritídou. Skúste užívať dve polievkové lyžice ľanových semienok každý deň. Nemali by ste ich však ohrievať alebo variť, pretože by došlo k poškodeniu omega-3 mastných kyselín. Ak trpíte syndrómom dráždivého čreva, skúste užívať olej z ľanových semienok. lanove_semienka_14-1-2016

Zdroj foto: Shutterstock.com

Zázvor

Zázvor je protizápalová a protireumatická rastlina používaná v Ajurvédskej medicíne. Zázvorový extrakt blokuje aktiváciu zápalových mediátorov a potláča zápalový prostaglandín E2. Podľa istej štúdie, ktorá skúmala účinky zázvoru na ľudí, trpiacich buď reumatoidnou artritídou alebo osteoartrózou, približne u 75 percent pacientov došlo k úľave od bolesti a zníženiu opuchov.


Prečítajte si aj tento článok:

Lekári v kvetináčoch

radka0044

Na tieto problémy určite môžem poradiť Moringu. Mám s ňou vlastné skúsenosti a naozaj pomohla. Tiež je to úplne prírodný produkt a okrem iného obsahuje veľa minerálov a vitamínov.-odkaz odstránený-

Rut

Mávala som veľké bolesti kĺbov a celej chrbtice. Lekári mi povedali, že mám si na bolesť zvyknúť a predpísali mi lieky od bolesti. Ja som sa s tým neuspokojila a hľadala iné možnosti. Najviac mi zaberá výživový doplnok Glukosamín-Chondroitín-MSM so sípkami, tablety, viac na www.vitaking.sk.nečakajte úľavu hneď, úľava sa dostaví po pravidelnom užívaní najskôr o tri týždne. ja to užívam dennodenne už dva roky, aby som mala kĺby a chrbticu v poriadku.