Schudnite bleskovo do šiat

Prehnali ste to cez sviatky s koláčmi a máte obavu, že sa nezmestíte do svojich plesových šiat či inej garderóby? Schudnúť sa dá už aj za pár dní, chce to len disciplínu a vytrvalosť.

Žena v šatách Zdroj foto: Shutterstock.com

Pite hlavne vodu

Energetické nápoje, smoothies, pivo – to všetko vám síce zaženie smäd, no má to aj kalórie. Ak chcete bleskovo schudnúť, pite niekoľko dní len vodu a nesladené a neochutené čaje. Napríklad zelený. Ich veľká výhoda je, že majú 0 kalórií a pravidelné pitie vody vám prebudí metabolizmus. Ak vás čistá voda začne nudiť, vyžmýkajte si doň trochu citróna.

Zabudnite na chlieb a cestoviny

Vyčiarknite zo svojho jedálnička na najbližšie dni všetko biele – výrobky z bielej múky, biela ryža, zemiaky, cukor... Obsahujú príliš veľa sacharidov, ktoré sa rady usádzajú práve na vašom brušku. Bielu ryžu nahraďte celozrnnou, ako prílohu si dajte napríklad zeleninu.

Kardio 30 minút denne

Najlepšie cvičenie na chudnutie je práve kardio. Vyskúšajte spinning, kickbox či beh. Jednoducho niečo, pri čom sa pekne zadýchate.

Pite kávu pred cvičením

Vačšina zvykne piť kávu ráno, na prebudenie. Skúste si dať ráno miesto kávy čaj, a coffeetime si presuňte na inú časť dna. Ideálne je si dať kvalitnú čiernu kávu pred tým, ako si pôjdete zacvičiť. Dodá vám potrebnú energiu, vďaka ktorej vydržíte viac a teda spálite aj viac kalórií.

Pitie kávy Zdroj foto: Shutterstock.com

Prečítajte si aj:


36 klikov a výpadov denne

Okrem kardia zaraďte do svojho cvičebného plánu aj kliky a výpady. Rozdeľte si ich do troch setov po 12 cvičení z každého. Kliky spevnia vrchnú časť tela, kým výpady spodnú, hlavne zadok, stehná a boky. V šatách budete vďaka týmto cvikom jednoducho neodolateľná.

Spite viac

Diéta a cvičenie sú vyčerpávajúce, najmä ak ste na ne doteraz neboli zvyknuté. Stačí pol hodina spánku navyše, aby ste nabrali potrebnú energiu. Ráno sa budete cítiť sviežo a oddýchnuto, nestane sa vám teda, že vynecháte cvičenie, alebo si na raňajky urobíte niečo nezdravo kalorické.

Jedlo je základ

Rozvrhnite si jedálniček na niekoľko dní dopredu. Mal by obsahovať veľa zeleniny, chudé mäso a ryby. Vyraďte z neho všetky neresti ako čokoládu, zemiakové čipsy, iné sladké a tukové pochúťky, omáčky. Mäso a ryby pripravujte na grile s minimom tuku, prípadne dusené, soľ nahraďte bylinkami. Vyhnite sa reštauráciám, stravu si pripravujte doma, aby ste vedeli, čo jete. Pokojne aj na niekoľko dní dopredu. Nehanbite sa chodiť do práce s krabičkami jedla!

Nesoľte, neslaďte

Obmedzte soľ a cukor úplne. Soľ zadržiava v tele vodu, márne by ste sa ju snažili zhodiť cvičením. Nahraďte ju bylinkami, ak si chcete dochutiť jedlo. A skúste vôbec nesladiť – ani medom, ani inými umelými sladidlami či ich náhradami. Cukru budete mať dostatok zo zeleniny.

Bylinky a soľ Zdroj foto: Shutterstock.com

Správne držanie tela

Robí zázraky. Darmo by ste schudli, keby ste chodili zhrbená a zvesená. Vystrite chrbát, bradu držte rovno, bruško stiahnite, zadok mierne vypučte. Takto si všetci hneď všimnú vašu perfektnú zmenu!

Drepy a „brušáky“

Mysleli ste si, že kardio, kliky a výpady budú stačiť? Omyl, určite k nim pridajte drepy a „brušáky“. Rovnako ako v predchádzajúcom prípade - 36 cvičení denne z každého rozvrhnutých na tri časti.

Ak budete dodržiavať všetky tieto zásady, už za týždeň budete vo vašich šatách vyzerať opäť dokonale!

Lola666

Ahojte,
Na diéty už veľmi nedám všetko sa vždy po skončení vráti .. Teda aspoň u mňa. Ja čo môžem odporúčať a teda mne to naozaj pomohla je moringa. Začala som ju teda užívať z iného dôvodu..., ale na moje prekvapenie som zistila, že je úžasná aj pri zhadzovaní nechcených kilogramov :) -odkaz odstránený-
Samozrejme, že odporúčam veľa pravidelného pohybu.