5 zásad správneho umývania vlasov

Myslíte si, že si umývate vlasy najlepšie, ako viete? Pokiaľ áno, vyzerali by ako vlasy hollywoodskej hviezdy. Máte skutočne také? Veľa z nás nevie pracovať ani so samotným šampónom. Máme veľa lupín a vlasy nám padajú. Predstavte si, že práve schopnosť, naučiť sa správne používať šampón robí naše vlasy vzhľadnejšie.

vlasy, sampon Zdroj: Youtube.com

Myslíte si, že si umývate vlasy najlepšie, ako viete? Pokiaľ áno, vyzerali by ako vlasy hollywoodskej hviezdy. Máte skutočne také? Mnoho z nás nevie pracovať ani so samotným šampónom. Výsledok? Veľa lupín a vlasy nám padajú.

Predstavte si, že práve schopnosť naučiť sa správne používať šampón urobí vaše vlasy vzhľadnejšie.

Hlavné zásady, ktoré by ste mali dodržiavať

  1. Vlasy si pred šampónovaním poriadne namočte, inak vám nebude dobre pôsobiť.

  2. Nepoužívate veľa šampónu. Aplikujte maximálne množstvo, ktoré by ste vytlačili na dvojeurovú mincu.

  3. Dávajte si šampón až na končeky vlasov. Vlas sa predsa začína koreňom a končí končekom. Takto ošetrené sa nebudú štiepiť.

  4. Aplikujte kondicionér iba na konce vlasov, nie po celej dĺžke. Inak si vyrobíte lupiny.

  5. Vysušte si vlasy po umytí uterákom.


Pozrite si tiež:

Pozrite si o umývaní vlasov viac:

MrsMirka

Zvlhčovanie ,podpora lesku a boj s krepovitosťou.

Šampóny a kondicionéri a kúry ,ktoré hydratujú , upravujú a uhládzajú vlasy zväčša obsahujú kombináciu zložiek ako aloe vera ,jojoba , kokosové, orechové ,avokádové maslo či olej a silikóny, ktoré zabranujú krepovitosti. Čistiace zložky môžu byť jemnejšie ako v iných prípravkoch. Šampóny a kondicionéri uzatvárajú kutikulu vlasu a jeho povrch sa tým stáva hladší a lepšie odráža svetlo. Špeciálne ošetrenie OLAPLEX naopak opravuje štruktúru vlasu zvnútra. Pokial je takéto zloženie pre vlasy príliš zaťažujúce,kombinujte tieto prípravky s nezaťažujúcimi, prípadne ich nenanášajte na korienky.

Bubliii

Nič v zlom, ale tieto "rady" sú teda ozaj o ničom.. toto by mal ovládať každý človek.. však kto by si už len dával šampón na suché vlasy?? (mimo špeciálneho suchého šampónu)? A keď je šampón riedky, určite mi 2e minca nebude stačiť..
radšej ste mali napísať veci, ktoré nevie každý ako napr že kondicionéry a masky by sa mali oplachovať len vlažnou vodou, horúca znižuje ich účinnosť a pod..