Smoothie z avokáda a špenátu

Avokádo patrí medzi trendové a zdravé potraviny, ktoré by nemali chýbať v kuchyni toho, kto sa snaží spestriť si svoju stravu. Ako si z tejto plodiny pripraviť chutné smoothie?

Avokádo smoothie Zdroj foto: Shutterstock.com

Prečo patrí avokádo medzi super zdravé plodiny?

Avokádo je plodina bohatá na veľké množstvo vitamínov a minerálnych látok ako sú vitamín K, C, vitamín B5 a B6 a draslík. Toto "maslové ovocie" má jemnú krémovú konzistenciu a je zaujímavou kombináciou vlákniny, tukov a mastných nenasýtených kyslín. V 100 g sa nachádza až 14% dennej dávky tohto vitamínu.

Aj napriek tomu, že avokádo je plné tukov, znižuje hladinu triglyceridov v krvi a hladinu LDL (zlého) cholesterolu. Znižuje tiež riziko srdcovo-cievnych ochorení a vďaka luteínu pomáha proti makulárnej degenerácii a šedému zákalu. Avokádo má tiež výrazné protizápalové účinky, preto nám môže účinne pomôcť pri reume alebo osteoartritíde. Podporuje aj činnosť mozgu. Vďaka tukom, ktoré obsahuje, pomáha telu absorbovať a využiť živiny, ktoré sa rozkladajú v tukoch, čím nám pomáha využiť vitamíny a minerály prijaté z iných potravín. Pre dámy bude potešujúcou správou, že prospieva krásnej pleti a stimuluje rast vlasov.

Avokádo smoothie Zdroj foto: Shutterstock.com

Recept na osviežujúce smoothie

Ingrediencie:

  • 1 a pol šálky jablkového džúsu
  • 2 šálky nasekaných špenátových listov
  • 1 nasekané jablko na kúsky
  • polovica avokádo (nakrájané na kúsky)

Postup: Dajte dokopy jablkovú šťavu, špenátové listy, jablko a avokádo a poriadne všetky ingrediencie zmixujte dokopy. Ak je smoothie príliš husté, pridajte trochu vody.


Prečítajte si aj:

Viete, ako si v obchode vybrať ten správny typ avokáda?

herkou

na narodeniny som dostala visnívaný mixér klarstein, takže teraz skúšam všetky možné recepty a tento určite skúsim tiež, kedže avokádo priam zbožnujem

trebonka

Trošku závidím :) snád tiež raz taký dostanem. Ja mám starší a všetko z neho tečie :( ale smoothie sa nevzdám, pre mna sú to nejlepšie ranajky