Nátierka z makrely (vhodné pri nízkocholesterolovej diéte)

Patríte k ľuďom, ktorí majú problém so zvýšeným cholesterolom? Potom by mala byť vaša strava špeciálne upravená. Vhodná je pre vás určite aj táto lahodná nátierka z makrely.

makrela_natierka Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • 1 ks údenej makrely
  • 80 g maslo
  • 2 ks natvrdo uvarené vajcia
  • 1 KL horčica
  • 1 malá cibuľa
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate

Postup

Z makrely oddelíme kožu a tuk. Mäso potrháme na malé kúsky (pozor na kostičky), pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, horčicu a varené vaječné žĺtky. Premiešame a rozmixujeme. Nátierku servírujeme s pečivom, môžeme posypať nasekaným vaječným bielkom a čerstvou petržlenovou vňaťou.


Bude vás zaujímať:

Nízkocholesterolová diéta - praktické rady k stravovaniu