Týchto chýb sa vyvarujte. Zabijú každý vzťah

Vzťahy sú v dnešnej dobe nie jednoduchou záležitosťou, a preto na nich treba neustále pracovať. Nestačí byť len tomu druhému verný. Viete, ktoré chyby zaručene zabíjajú váš vzťah?

Dvojica na lavičke Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Nerešpektujete toho druhého

Váš životný partner musí vedieť, že ho viete oceniť. Že sa za neho viete postaviť, keď bude treba. Dajte ľuďom vo svojom okolí najavo, že si svojho partnera vážite. Príklad: Nenechajte svoju matku, aby ohovárala vášho partnera alebo partnerku, aj keby mala pravdu.


Prečítajte si aj:

­Tipy od šťastných párov, ktorým to klape už niekoľko rokov

2. Nepočúvate svojho partnera

Ak vám partner niečo hovorí, počúvajte ho. Nenechajte sa zlákať počítačom, mobilom, či obľúbeným seriálom. Nájdite si vždy čas, aby ste sa mohli spolu porozprávať. Veď aj vy chcete občas niečo povedať tomu druhému. Ak očakávate, že váš partner je telepat, robíte veľkú chybu.

3. Nedostatok sexu

Ak nebudete mať dlhšie chuť na sex, vášmu vzťahu pomaly, ale isto, raz zazvoní umieračik. Nechuť na sex, odmietanie partnera, môže mať niekoľko príčin. Oplatí sa navštíviť odborníka – sexuológa a požiadať o pomoc.

4. Musíte mať vždy pravdu

Neustále „prednášate“ svojmu partnerovi, vždy musíte mať posledné slovo. Priznajte partnerovi, že ste sa mýlili, že mal pravdu on alebo že na niektoré otázky jednoducho nepoznáte odpoveď. Keď sa vás váš partner na niečo pýta, hoci je to pre vás jasná vec, nedávajte mu to najavo tým, že prevraciate oči.

5. Nedodržiavate sľuby

Ak poviete partnerovi, že niečo urobíte, skutočne to aj urobte. Jednoducho, dodržujte svoje sľuby.

Starší pár Zdroj foto: Shutterstock.com

6. Ste nečestný

Akékoľvek lži, alebo aj tajomstvá, môžu medzi vami vytvoriť hlbokú nedôveru. Buďte k sebe úprimní. Poctivosť je základom akéhokoľvek vzťahu.

7. Ste nepríjemný

Môžeme sem zaradiť nielen správanie, ale aj zlé hygienické návyky. Napríklad aj to, že vždy a všade meškáte. Ale napríklad aj to, keď svojho partnera kritizujete za veci, za ktoré by ste nemuseli.

8. Ste sebecký a chamtivý

Míňate peniaze len na seba, aj keď sa vášmu partnerovi práve finančne veľmi nedarí? Váš partner má rád spoločnosť, no vy s ním odmietate kamkoľvek ísť, lebo vám viac vyhovuje byť doma? Na výročie vyberiete najlacnejšiu reštauráciu, hoci by ste si pokojne mohli dovoliť aj luxusnú? Keď pozeráte spolu filmy, zásadne pozeráte tie, ktoré sa páčia vám? Zmeňte to.

9. Mávate záchvaty hnevu

Každý človek by mal vedieť riešiť problémy konštruktívne. Zlostné výbuchy hnevu alebo nebodaj fyzické či psychické násilie páchané na partnerovi, sú posledným klincom do rakvy vášho vzťahu.


Prečítajte si aj:

­Tipy od šťastných párov, ktorým to klape už niekoľko rokov