Výroba domáceho krému

Snažíte sa nájsť krém, ktorý by najlepšie ulahodil vašej pokožke a dodal jej vytúženú hebkosť a jemnosť? Nespoliehajte sa len na výrobky v obchodoch, ale radšej si vyrobte svoj vlastný domáci krém.

Krém Zdroj foto: Shutterstock.com

V obchodoch nájdete množstvo rozličných krémov, sľubujúcich hydratáciu a jemnosť, ale ktorému naozaj veriť? K výrobe vlastného domáceho krému nepotrebujete veľa ingrediencií a môžete si ho vyrobiť aj v pohodlí domova.

1. Vodná fáza

Zmiešanie vody a glycerínu

Zmiešajte do odmernej misky vodu a glycerín. Stierkou, aby sa spojili. Namiesto vody môžete použiť kvetinové vody(hydroláty), čaj, aloe vera džús (v pomere 1 diel voda a 1 diel aloe džús).


Prečítajte si aj:

Ako si pripraviť vlastný antiperspiračný dezodorant?


2. Olejová fáza

Topenie včelieho vosku

Vytvoríme vodný kúpeľ dvoma hrncami (horný hrniec by sa nemal dotýkať vody, iba by sa naň mala para dostávať z vriacej vody). Nedávajte topiť včelí vosk na priamy oheň, je to horľavina. Topte vosk pokiaľ nebude tak do ¾ skvapalnený, potom vypnite zdroj tepla a nechajte ho dotopiť úplne.

Zmiešanie oleja a tuku

Kým sa vám vosk roztápa, zmiešajte vo väčšej nerezovej miske, do ktorej sa budú pridávať ostatné suroviny na výrobu krému, olivový olej a kokosový tuk. Stierkou premiešajte, aby sa tuky spojili. Ak sa tuk neroztopí prirodzene, nádobu s olejovou fázou nahrejte nad vodnou parou, kým bude zmes celá tekutá – olejová. Namiesto zvoleného olivového oleja môžete zvoliť iný kokosový tuk za iné rastlinné kozmetické maslo, napríklad za bambucké.

Príprava na spojenie oleja s voskom

Ak máte roztopený včelí vosk a oleje, tak si ich pripravte na pracovnú dosku spolu so zmiešanými surovinami vo vodnej fáze. Taktiež ponorný mixér.

Zmiešavanie olejovej zmesi s voskom

Môžete začať pomaly pridávať do olejovej zmesi roztopený včelí vosk, za stáleho miešania stierkou.


Zvyšok receptu nájdete v nasledujúcom videu:

Zdroj videa: Youtube.com

Prečítajte si aj:

Ako si pripraviť vlastný antiperspiračný dezodorant?