Čo vám hovorí akné?

Pokožka je zrkadlom vášho zdravia, ukazuje, čo sa deje vo vnútri vášho tela. Pozrite sa, ako sú podľa tradičnej čínskej medicíny jednotlivé oblasti tváre prepojené s orgánmi. A prečo sa akné vyskytuje práve tam.

akne_tvar_28-3-2016_hlavny

Zdroj foto: YouTube.com

Vrchná časť čela

Súvisí s tráviacim systémom, čiže ak vás trápi akné práve na tomto mieste, pravdepodobne máte nesprávny jedálniček (fastfoody, mastné jedlá). Mali by ste si dopriať viac antioxidantov, ktoré nájdete napríklad v zelenom čaji, citrónovej vode, jahodách, malinách či čučoriedkach.


Prečítajte si tiež:

Aj tieto veci dokážete vyčítať z tváre

Spodná časť čela

Táto časť je spätá s psychikou a myslením. Na akné v tejto oblasti majú vplyv stres, depresie, nesprávny spánkový režim či zlý krvný tlak. Mali by ste chodiť spať skoršie, najlepšie ešte pred jedenástou hodinou a raz za čas si dopriať aj relax, aby ste si „prečistili“ hlavu (kúpeľ, obľúbený film, meditácia, aquapark).

Nos

Nos sa spája so srdcom a akné je v tomto prípade signifikantom zlého krvného tlaku a stresu. Mali by ste sa zamyslieť nad svojím uponáhľaným životom, trocha spomaliť a dopriať si aj čas na relax.

Oblasť okolo obočia

Súvisí s pľúcami, mali by ste si dávať pozor na konzumáciu mastných jedál a alkoholu. Čiže riešenie je jednoduché – obmedzte príjem týchto nie príliš zdravých vecí.

Uši

Táto oblasť je spätá s obličkami, vašim problémom je nedostatok vody, priveľký príjem kofeínu a soli. Takže prijímajte dostatočné množstvo vody, znížte spotrebu kofeínu a soli, aby ste si prečistili obličky.

Pravé líce

Táto oblasť sa spája s pľúcami, problémom sú alergie, respiračný stres a fajčenie. Mali by ste sa vyhýbať fajčeniu a aj miestam, kde sa fajčí.

Brada a oblasť okolo úst

Je spätá so žalúdkom a tenkým črevom, zrejme jete veľa fasfoodových jedál a trpíte zápchou. Mali by ste prijímať viac potravín s vysokým obsahom vlákniny (zelenina, ovocie, celozrnné výrobky). vlaknina_akne_28-3-2016

Zdroj foto: YouTube.com

Bočné časti brady

Sú späté s pohlavnými orgánmi a obličkami. Príčinou, pre ktorú sa objavuje akné práve tu, môže byť menštruačný cyklus, hormonálne výkyvy a zvýšená činnosť obličiek. Hlavným faktorom je aj v tomto prípade najmä stres, takže určite nezabúdajte na relax!


Prečítajte si aj tento článok:

Aj tieto veci dokážete vyčítať z tváre

Jana Slavikova

Mavala som akne ale vdaka ucinej lekarskej kozmetike som sa ho zbavila,teraz chodim preventivne na osetrenie raz do mesiaca a som velmi spokojna,akne sa mi nevratilo a vrasky so suchych lic sa vyplnili...kto by potreboval pomoc,meno neviem ale kontak mam 0911987564 je to v Ruzinove na Exnarovej ulici

erikalahka

aj ja mozem povedat ze s akne som mala velke problemy a jedine mi pomohli osetrenia u kozmeticky a uprava stravy