Ako mať aj po rokoch vášnivý sex? Šťastné dvojice prehovorili

Mnoho párov sa po istom čase začne sťažovať, že ich sexuálny život stratil iskru a ich milovaniu chýba vášeň. Tu sú triky, ako sa tomu účinne vyhnúť.

Dvojica pred sexom Zdroj foto: Shutterstock.com

Prejavovať láskavosť počas celého dňa

Americký psychológ D. Frederick sa vyjadril, že ľudia majú omnoho väčšiu chuť skočiť do postele s človekom, s ktorým si rozumejú a prechovávajú k nemu hlbšie city. Správať sa k sebe navzájom láskavo môže zvýšiť túžbu po tom druhom – obzvlášť ak budete partnerke venovať pozornosť po celý deň, nie len večer, keď budete chcieť sex.

Láskavé správanie môže byť založené aj na malých drobnostiach:

  • keď bude ráno odchádzať do práce, pochváľte ju/jeho ako dobre vyzerá
  • ozvite sa jej/mu počas dňa a zaujímajte sa, ako sa jej/mu darí v práci

Prečítajte si aj:

Ako môže análny sex priniesť pôžitok obom partnerom?

Otvorene rozprávať o sexe

Jeden prieskum ukázal, že až 40% mužov sa bojí svojej partnerke povedať o tom, čo túžia robiť v posteli. Väčšina z nich sa kvôli tomu začne cítiť trápne a nemajú preto záujem o tom rozprávať. A to sa stáva najväčšou prekážkou na ceste k dosiahnutiu vášnivého milovania. Je dôležité otvorene komunikovať aj o tejto téme, povedať si navzájom čo sa vám páči a čo nie.

Muži by mali pozornosť venovať aj JEJ potešeniu

Jeden z najdôležitejších predpokladov spokojného a vášnivého milovania je to, či si to aj vaša partnerka vychutnáva – či má orgazmus. Lepšie pochopenie jej anatómie a celkového procesu vzrušenia môže pánom pomôcť pochopiť, ako funguje ženský orgazmus a čo k tomu treba. Len vzájomné potešenie môže viesť k dlhodobému kvalitnému sexu, ktorý nezunuje ani jedného z partnerov.

Nebojte sa skúsiť aj niečo nové

Ak máte sex s jednou a tou istou osobou už niekoľko tisíc krát a ste pri tom stále len v jednej polohe, je tu veľmi veľká pravdepodobnosť, že za chvíľku vás to prestane baviť a váš sex naozaj zapadne prachom. Mnoho šťastných a spokojných párov sa vyjadrilo, že spestrenie v podobe novej polohy, sexuálnej hračky či malého sexuálneho dobrodružstva vždy len pomôže.

Záleží aj na správnej atmosfére

Stlmené svetlo, horiace sviečky a poháre s vínkom môžu tiež pomôcť so sexuálnym životom. Hoci mnoho dvojíc podceňuje silu okolitej atmosféry, aj tá ma však výrazný vplyv na kvalitu sexu. Príďte jeden deň skôr z práce, naplňte vaňu, pripravte šampanské s jahodami, zapáľte sviečky a počkajte svoju polovičku len v spodnom práce. Uvidíte aký účinok, to na ňu bude mať.


Prečítajte si aj:

Ako môže análny sex priniesť pôžitok obom partnerom?

Jovanka

sakramensky skusat nove veci je to NAJ takto sa sex nezunuje ani v dlhodobom spoluziti a je to stale nieco nove (: na trhu je predsa milion eshopov so vskovakou vybavou :) my mame radi superlove a je to suprove