4 dôvody, prečo môžete smrdieť

Stalo sa vám, že ste pocítili závan smradu a zistili ste, že to ide od vás? Nie je to veľmi príjemné, ale existuje niekoľko účinných metód, ktoré vám môžu pomôcť.

Zápach Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Zapáchajúci dych

Stáva sa vám, že si zuby umývate aj dvakrát denne, ale stále cítite nepríjemný zápach? Príčinou môžu byť usádzajúce sa baktérie na zadnej strane jazyka. Ak nemáte po ruke kefku, vezmite si čistý uterák a jemne si ním pretrite spodnú stranu jazyka, aby ste odstránili choroboplodné zárodky. Eliminovať zápach môžete aj žutím vhodných plodín – napríklad jablka. Prežúvanie jablka môže odstraňovať niektoré baktérie usádzajúce sa v ústach.

Pozor! Kyslý zápach, vychádzajúci z vašich úst, môže tiež signalizovať zápal ďasien a vtedy je potrebné navštíviť zubného lekára.


Prečítajte si aj:

Ako si pripraviť vlastný antiperspiračný dezodorant?

2. Zapáchajúce ruky

Vykonávate prácu, pri ktorej sa vám veľmi rýchlo zašpinia ruky, a potom ich len ťažko vraciate späť do „normálneho“ voňavého stavu? Aj po niekoľkých hodinách po príchode domov cítite, že vaše prsty stále páchnu od mastnoty a benzínu? Najlepším trikom je použiť krém na ruky. Nechajte ho pôsobiť na rukách niekoľko minút a potom si ich poriadne opláchnite mydlom a čistou vodou.

3. Zapáchajúce nohy

Stáva sa vám, že v práci cítite zápach prichádzajúci od vašich nôh? Zamierte na toaletu, vyzujte si topánky a všetku prebytočnú „vlhkosť“ a pot poutierajte papierovými obrúskami, poprípade toaletným papierom. Ak máte po ruke antiperspirant, nastriekajte si ho do topánok. V najlepšom prípade je dobré mať po ruke náhradné ponožky, aby ste si ich mohli vymeniť.

4. Zápach po cigarete

Ak ste tuhý fajčiar, cigaretový dym sa na vás bude veľmi ľahko usádzať. V prípade, že si zvyknete zapáliť počas prestávok v práci, po príchode do kancelárie si aspoň dajte dole vrchnú časť oblečenia – sako, sveter alebo kabát – nakoľko vaše oblečenie zadržiava najviac zápachu.

Ak máte v blízkosti kuchynku, zbehnite si po malú handričku (vreckovku), namočte ju do citrónovej šťavy a jemne si pretrite svoje oblečenie. Je to prirodzený „čistič“, ktorý vám môže dodať sviežu vôňu.


Prečítajte si aj:

Ako si pripraviť vlastný antiperspiračný dezodorant?