5 vecí, ktoré by ste nikdy nemali robiť pred sexom

Chcete sa vyhnúť nepríjemnostiam počas sexu, ktoré vás môžu dostať do trápnej situácie pred vašim partnerom? Ak áno, vyhnite sa týmto veciam.

Pár v posteli Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Užívanie antihistaminík

Antihistaminiká spôsobujú vysúšanie slizníc vo vnútri nosa, čím sa uľahčuje dýchaniu a eliminuje sa jeho upchávanie. Ich užívanie však vysúša aj iné časti vášho tela – najmä vagínu. Môže to viesť k tomu, že sa váš sex s partnerom trochu skomplikuje a vášeň pominie ešte skôr, ako začne milovanie.


Prečítajte si aj:

­Toto sú najznámejšie sexuálne mýty

2. Jedenie korenistých jedál

Vedeli ste, že potraviny majú vplyv na vôňu a „chuť“ vašej vagíny? Extrémne korenisté jedlá (najmä tie štipľavé) môžu spôsobovať nadmernú plynatosť, nadúvanie a vetry. Horkosť v ústach môže mať vplyv aj na „funkčnosť“ genitálií.

3. Používanie elektronickej zubnej kefky

Znie to podivne, ale používanie elektronickej zubnej kefky a ústnej vody na báze alkoholu môže zvyšovať riziko výskytu pohlavne prenosných ochorení. Ústne vody na báze alkoholu môžu vysušovať a dráždiť sliznice, čím sa stávate náchylnejší na výskyt vredov a vznik pohlavne prenosných ochorení.

4. Nadmerné pitie alkoholu

Jeden či dva poháre vína môžu povzbudiť človeka v dobrej nálade, ale prílišné pitie má skôr opačný účinok. Pri alkohole je tiež známe, že môže spôsobovať miernu depresiu, čo vedie k zníženej intenzite ­orgazmu. Vo všeobecnosti to znamená, že ak to preženiete s alkoholom, milovanie bude pre vás menej vášnivé. Jedna štúdia na Univerzite v Missouri zistila, že až 11% užívateľov alkoholu malo problémy s dosiahnutím orgazmu. Muži, ktorí pili, mali ťažkosti s ejakuláciou, zatiaľ čo ženy potrebovali extra stimuláciu na to, aby dosiahli orgazmus.

5. Holenie

Ak patríte medzi ženy, ktoré si potrpia na hladko vyholené intímne miesta, dajte si pozor na to, kedy sa tam dole holíte. Ideálne je robiť to noc pred sexom, aby sa stihla vaša koža zregenerovať a uzdraviť. Počas holenia sa odlupuje vrchná vrstva pokožky, čím sa celá oblasť stáva omnoho citlivejšou a zvyšuje sa tak riziko podráždenia vlasových folikul, čo vedie k nepekným hrboľatým vyrážkam.


Prečítajte si aj:

­Toto sú najznámejšie sexuálne mýty