Klik-Klinik pomáha: Ach tie zuby ... osmička musí ísť von!

Osmičky nás vedia mnohých poriadne potrápiť. Buď nerastú alebo vyrastú nakrivo, či spôsobujú rôzne problémy. Podobné sa stalo aj Šimonovi. Rozhodol sa poradiť so špecialistom.

Trhanie zubov Zdroj foto: Shutterstock.com

V marci 2014 sme pre vás spustili unikátny projekt 1. internetovej kliniky. Pravidelne zaznamenávame množstvo pozitívnych ohlasov od ľudí, ktorí túto službu už vyskúšali. Najzaujímavejšie z nich sme sa rozhodli postupne uverejňovať, aby ste mali aj vy možnosť zistiť, kedy a v akých prípadoch vám môže Klik-Klinik pomôcť. Vzhľadom na rešpektovanie súkromia klientov, ich mená nebudú zverejnené.

Mal som problém s pravou dolnou osmičkou. Prerezala sa mi, keď som mal 21 rokov, ale vyrástla krivo, mimo zubného oblúka a kvôli tomu som si takmer pravidelne zahryzával do líca. Bolo to veľmi nepríjemné lebo zahryznuté miesto sa mi zvyklo zapáliť a potom som sa nevedel ani poriadne najesť. Moja zubárka mi povedala, že najjednoduchšie bude, keď tá nešťastná osmička pôjde von. Takéto zákroky však nerobí ona, ale chirurg. Musím sa priznať, že to ma dosť vyľakalo a hoci som mal základné informácie, chcel som sa dozvedieť viac, ako bude operácia prebiehať a aké dlhé zotavovanie ma čaká. V internetovej klinike Klik-Klinik som preto napísal maxilofaciálnemu chirurgovi. Popísal mi postup a uviedol, že by som mal počítať aj s pár dňami práceneschopnosti, a že zo začiatku budú potrebné aj lieky proti bolesti. Upokojil ma, že keďže mám 23 rokov, zákrok bude pravdepodobne menej komplikovanejší a aj rana sa bude ľahšie hojiť.

Šimon

Ak hľadáte odborné zdravotné informácie, poradenstvo alebo pomoc pri riešení konkrétneho zdravotného problému, obráťte sa na odborníka na www.klik-klinik.sk, ktorý vám ochotne poradí.