10 sexuálnych bizarností, ktoré potvrdili aj vedci

V oblasti sexu sa neustále objavujú nové zaujímavosti, o ktorých mnohí z nás nemajú ani potuchy. Tu je niekoľko sexuálnych bizarností, ktoré boli potvrdené aj samotnými vedcami.

Žena s putami Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Majitelia psov majú viac sexu ako majitelia mačiek

Podľa podrobnej štúdie vykonanej spoločnosťou VetPlus, na ktorej sa zúčastnilo viac ako 1500 chovateľov domácich zvierat, sa zistilo, že chovatelia psov majú častejšie sex ako tí, ktorí sa starajú o mačky. Majitelia psov mali sex priemerne 3x týždenne, zatiaľ čo majitelia mačiek iba 2x týždenne.


Prečítajte si aj:

­14 vecí o sexe, o ktorých počul len málokto

2. Váš mozog starne? Doprajte si sex!

Výskum z Marylandskej univerzity zistil, že sex posilňuje kognitívne (poznávacie) funkcie a dokáže aktivovať tú časť vášho mozgu, ktorá je zodpovedná za vytváranie nových spomienok. S pribúdajúcim vekom sa znižuje fungovanie tejto časti mozgu, ale pokiaľ budete mať pravidelný sex, nemusíte sa toho až tak obávať.

3. Vtipní muži vedia ženám navodiť silnejší orgazmus

Podľa jednej štúdie uverejnenej v jednom americkom magazíne venovanému psychológií (JEP) sa ukázalo, že ženy zažili intenzívnejší orgazmus s mužmi, ktorí ich predtým dokázali rozosmiať a pôsobili sebavedomo.

4. Grilovaný syr = viac sexu

Prieskum založený na 4 600 Američanoch ukázal, že milovníci grilovaného syru majú viac sexu ako tí, ktorí toto jedlo odmietajú. Kým 32% ľudí, ktorí obľubujú syr, majú sex 6 a viackrát za mesiac, iba 27% ľudí neobľubujúcich syr má sex rovnako často, zvyšní ľudia sa musia uspokojiť aj s menším číslom. Ktovie, ako by dopadli Európania :-)

5. Sex podporuje silné kosti

Podľa štúdie z UCLA - mať stabilný vzťah a pravidelný sex môže byť prínosom pre zdravie vašich kostí. Ukázalo sa, že nevydarené manželstvo je u muža predpokladom pre slabé zdravie kostí, zatiaľ čo úspešné manželstvo ponúkajúce podporuje znamená pre ženu aj silné a zdravé kosti.

6. Muži sú viac atraktívnejší v červenej farbe

Autor štúdie A. Elliot sa vyjadril: „Zistili sme, že ženy vnímajú mužov v červenej farbe ako ľudí, ktorí sú ambiciózni a majú väčšiu pravdepodobnosť dosiahnuť úspech a zarábať viac peňazí“. Rovnako i fyzická príťažlivosť sa voči týmto mužom akosi nevedome zvyšuje.

7. Láska je ako droga (doslova)

Psychológ Helen Fisher vykonal sken mozgov viacerých ľudí, ktorí boli čerstvo alebo už dlhodobo zamilovaní, a zistil, že sa aktivuje („rozsvieti“) rovnaká časť mozgu ako u ľudí, ktorí berú drogy alebo majú práve orgazmus.

8. Chôdza môže prezradiť o žene omnoho viac

Belgickí vedci zistili, že na základe pozorovania chôdze ženy možno uhádnuť, či žena zažíva pravidelný orgazmus alebo nie. Ženy, ktoré si pravidelne vychutnávali toto vzrušenie a radosť, boli opísané ako „energetické, zmysluplne sa vznášajúce, slobodné a bez ochabnutých svalov“.

9. Tabletky môžu ovplyvňovať to, kto vás priťahuje

Heterosexuálne ženy sú za normálnych okolností priťahované k mužom s rôznymi MHC génmi ako sú ich vlastné gény. Podľa výskumu z TRS (The Royal Society) môžu tabletky spôsobiť u žien to, že ich začnú priťahovať muži s rovnakými génmi – t.j. ktorí sú im viac geneticky podobní. MHC gény (hlavný histokompatibilný komplex) majú významnú úlohu v imunitnom systéme, konkrétne sa podieľajú na rozoznávaní cudzorodných štruktúr.

10. Aká vôňa nabudí mužov?

Jedna štúdia od CSTTRF (Chicago´s Smell and Taste Treatment Research Foundation) zisťovala a analyzovala, ktoré pachy a vône slúžia ako afrodiziakum pre mužov. Ukázalo sa, že najväčší úspech (až 40%) mala kombinovaná vôňa levandule a tekvicového koláča.


Prečítajte si aj:

­14 vecí o sexe, o ktorých počul len málokto