PMS - Predmenštruačný syndróm

Ja by som to skôr opísala ako „Pomóóóc mám stavy“. Moje obdobie týždeň pred menštruáciou to presne vystihuje.

KK - Predmenštruačný syndróm Zdroj foto: Shutterstock.com

V marci 2014 sme pre vás spustili unikátny projekt 1. internetovej kliniky. Pravidelne zaznamenávame množstvo pozitívnych ohlasov od ľudí, ktorí túto službu už vyskúšali. Najzaujímavejšie z nich sme sa rozhodli postupne uverejňovať, aby ste mali aj vy možnosť zistiť, kedy a v akých prípadoch vám môže Klik-Klinik pomôcť. Vzhľadom na rešpektovanie súkromia klientov, ich mená nebudú zverejnené.

Ja by som to skôr opísala ako „Pomóóóc mám stavy“. Moje obdobie týždeň pred menštruáciou to presne vystihuje. Nedávno som na ZDRAVIE.SK čítala článok, kde sa písalo, že PMS sa môže prejavovať až 150-timi rozličnými príznakmi. Zistila som, že veľa z nich sa objavuje aj u mňa – citlivosť prsníkov, priberanie, únava a zmeny nálad, podráždenosť, chuť na sladké, atď. Keď to príde, tak som veľmi nepríjemná, mám chuť vypnúť, byť sama a nič neriešiť. To je však v bežnom živote nereálne a často sa potom dostávam do konfliktov s rodinou aj s priateľom. A potom dostávam tú typickú otázku: „Máš PMS alebo krámy, či čo ti je?“ V internetovej klinike Klik-Klinik som preto napísala gynekológovi, aby mi odporučil, ako sa dá tento problém riešiť. Môžem to skúšať sama prekonať, ale neustále hádky a náladovosť ma strašne nebavia a unavujú. Existujú rôzne lieky na tlmenie menštruačných bolestí alebo kŕčov, prípadne je možné užívať aj hormonálnu antikoncepciu. Dôležitý je však aj zdravý životný štýl – úprava stravy a viac pohybu.

Barbora

Ak hľadáte odborné zdravotné informácie, poradenstvo alebo pomoc pri riešení konkrétneho zdravotného problému, obráťte sa na odborníka na www.klik-klinik.sk, ktorý vám ochotne poradí.

Daska_1989

Poznam to islo ma porazit a doktorka mi potom poradila produkt period balance a odvetdy super, ani neviem ze maju prist dni a chodia na cas... www.damper.sk Naozaj sa oplati skusit ak s tym mate problem