7 potravín, ktoré môžete pokojne jesť aj neskoro večer

Vo všeobecnosti sa hovorí, že dve hodiny pred spaním by človek nemal už nič jesť, no predsa existujú „maškrty“, ktoré si môžete dať aj v neskoršiu hodinu. Ktoré sú to?

Večerné jedenie Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Kokosový krém s mangom

Kto by už len nemal rád studené a krémové dezerty? Bohužiaľ väčšina tých, ktoré nájdete v obchode, obsahuje veľa cukrov a kalórií. Možno si však vytvoriť jednoduchú a zdravú náhradu, ktorej príprava bude trvať len 5 minút.

Ingrediencie:

  • 1 šálka kociek manga
  • 1/3 šálky kokosového mlieka
  • 2 lyžice proteínového prášku

Postup: Všetky ingrediencie zmixujte dokopy a dostanete lahodný kokosový krém.


Prečítajte si aj:

4 tipy na nízkokalorické smoothie na večer

2. Horká čokoláda

Konzumácia čokolády sa veľakrát zakazuje v plnom rozsahu, ale nie je čokoláda ako čokoláda. Horká čokoláda neobsahuje toľko cukru ako obyčajná a navyše má antioxidačné účinky, vďaka čomu pomáha znižovať krvný tlak, bojuje proti zápalom v tele a zlepšuje náladu. Pri výbere hľadajte len takú čokoládu, ktorá obsahuje 70% a viac kakaa.

3. Pistácie

Pistácie sú bohaté na vlákninu, vitamín B6, tiamín, kyselinu listovú, nenasýtené tuky a rastlinné steroly. Ak vám nestačia len pistácie, môžete ich skombinovať s kozím syrom alebo ovocím – ideálnou voľbou sú napríklad maliny.

4. Jahodovo – banánová „zmrzlina“

Klasická zmrzlina by bola v noci kalorickou bombou, ktorej by ste sa mali naozaj vyhnúť. Jej zdravou alternatívou však môžu byť mrazené banány. Rozmixujte dva zrelé banány, pridajte šálku jahôd, dajte do mrazničky a táto zdravá „zmrzlina“ vám môže aj v noci spríjemniť vaše chvíle.

5. Horká čokoláda, arašidové maslo a cottage cheese

Ak zmiešate dokopy tieto tri potraviny, dostanete chutnú zmes s krémovou textúrou, ktorá vám poskytne vysokú dávku kazeínu. Kazeín je pomalšie tráviaca mliečna bielkovina, ktorá zlepší kvalitu vášho spánku.

6. Tekvicové semienka

Tekvicové semienka sú výborné na večerné maškrtenie pri televízore, pretože nezaťažia váš žalúdok, a tak ho pripravia na spánok. Navyše jedna porcia semienok obsahuje až 50% odporúčanej dennej dávky horčíka. Horčík je minerálnou látkou, ktorá pomáha telu relaxovať a skvalitňuje váš spánok.

7. Mrazené čučoriedky

Čučoriedky (aj mrazené) sú plné vysoko výkonných antioxidantov a bolo pri nich preukázané, že pomáhajú zlepšovať funkciu mozgu a zdravie srdca. Ak vaša strava povoľuje aj nejaké tie kalórie, pridajte si do nich trochu krémovej smotany alebo gréckeho jogurtu.


Prečítajte si aj:

4 tipy na nízkokalorické smoothie na večer