Broskyne ako všeliek - toto chutné ovocie má neuveriteľne pozitívne účinky

Pochádzajú z Číny a pre tamojších ľudí sú symbolom nesmrteľnosti. V lete osviežia, riešia mnohé zdravotné problémy a pomôžu dokonca aj pri chudnutí. Prečítajte si, prečo sú broskyne doslova zázrak pre vaše telo.

broskyne_vseliek_zena Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo obsahujú?

Nachádza sa v nich takmer 80 percent vody, šesť až pätnásť percent sacharidov,veľké množstvo vlákniny, ktorá je najviac zastúpená v šupke, aminokyseliny, kyselinu listovú, vápnik, horčík, sodík, zinok, fosfor, draslík a železo. Svoje oranžovo-červené sfarbenie majú vďaka vysokému zastúpeniu betakaroténu.

Tiež obsahujú veľa vitamínov. Upokojujúci a relaxačný účinok majú vďaka vitamínu B. Za vašu lepšiu náladu je zodpovedný vitamín B3, nevyhnutný pri tvorbe serotonínu, hormónu šťastia.Vďaka vitamínu A pozitívne vplývajú na kožu - udržiavajú ju napnutú, chránia bunky pred starnutím a liečia akné.

Dve menšie broskyne so šupkou obsahujú tri štvrtiny odporúčanej dennej dávky vitamínu C.


Bude vás tiež zaujímať:

Chýba vám v tele vitamín A nevyhnutný pre zdravie pokožky? Jedzte marhule

Pozitívne zdravotné účinky - broskyne sú skutočným všeliekom:

1/. Pôsobia ako výborný antioxidant, zbavujú organizmus škodlivých látok.

2/. Podporujú imunitný systém.

3/. Môžete ich použiť pri liečbe kašľu, bronchitídy, pomáhajú dokonca pri astme.

4/. Pripisujú sa im protistresové účinky, upokojujú, odbúravajú strach či stres a dokonca zlepšujú náladu.

5/. Upevňujú väzivové tkanivá a cievy, pozitívne vplývajú na srdce, cievy a krvný obeh.

6/. Ustaľujú hladinu cukru v krvi.

7/. Podporujú vylučovanie tráviacich štiav, urýchľujú prechod potravy črevami, odstraňujú zápchu, sú močopudné, teda odvodňujú organizmus a pomáhajú pri prekyslení organizmu.

Ďalej môžu pomáhať pri liečbe anémie, ochorení zubov, rakoviny ústnej dutiny, obezity, straty pamäti, depresie, impotencie, úzkosti, štítnej žľazy či reumatických ochorení.

Pomôžu vám schudnúť

Akoby tých pozitív broskyne už nemali dosť, vôbec sa z nich nepriberá. Naopak, dokonca podporujú spaľovanie tukov. Dve menšie broskyne obsahujú iba 30 kalórií.

Ak ešte nie ste unavení z rôznych diét, pochutnajte si na jednom až dvoch kilogramoch broskýň denne v kombinácii s nesladenými bylinkovými čajmi či nesýtenou minerálkou a výsledky na svojej postave uvidíte zaručene. Broskyňová diéta však nie je vhodná pre cukrovkárov!


Bude vás tiež zaujímať:

Chýba vám v tele vitamín A nevyhnutný pre zdravie pokožky? Jedzte marhule