Žena s najlepšou kondíciou na svete radí, ako byť fit

Camille Leblanc-Bazinet vyhrala CrossFit hry, ktoré hľadajú ľudí s najlepšou kondíciou na svete, a stala sa tak známou ako fyzicky najschopnejšia žena na Zemi. Pokračovala súťažiť na medzinárodnej úrovni a bola v CrossFit hrách členkou kanadského národného tímu vo vzpieraní. Takto znejú jej rady na to, ako zo seba dostať maximum.

Camille Leblanc-Bazinet Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Majte svoj vlastný rituál pred cvičením

Situácia môže byť každý deň iná. Ak vám chýba motivácia, ste v strese alebo vás niečo rozptyľuje, váš výkon určite nebude stopercentný. Dajte si pred tréningom vždy podobné občerstvenie, pustite si obľúbenú hudbu a majte svoju vlastnú rozcvičku. Vytvoríte si tak svoj vlastný svet a táto rutina môže pomôcť reštartovať vašu myseľ, odstrániť všetky negatíva a byť produktívny bez ohľadu na to, čo sa deje okolo vás.

2. Majte stanovený cieľ

Vaše ciele by mali byť najmä dosiahnuteľné. Taktiež je dobré rozdeliť si ich na krátkodobé a dlhodobé ciele (sledujte svoje zlepšenia po týždňoch a mesiacoch).

3. Vyberte si telocvičňu, ktorá vám vyhovuje

Je veľmi dôležité, či sa vám prostredie, v ktorom cvičíte, páči a či sa v ňom cítite dobre. Nájdenie vyhovujúcej telocvične môže výrazne prispieť k celkovému vnímaniu tréningu.

4. Cvičte s priateľom alebo tréningovým partnerom

Ak cítite zodpovednosť dostaviť sa na tréning aj kvôli niekomu inému, určite si menej často nájdete výhovorky, prečo nemôžete ísť cvičiť a neskĺznete k lenivosti.


Prečítajte si tiež:

10 dobrých rád, ako skutočne začať cvičiť

5. Pri cvičení sa sústreďte

Rozprávanie si radšej nechajte na čas, keď docvičíte. Sústreďte sa na prevedenie cvikov a myslite na to, prečo ste tam.

6. Nechajte si poradiť aj od profesionálnych športovcov či trénerov

Máte nejaké otázky? Nebojte sa požiadať o radu skúsenejších. Okrem toho je dôležité neustále sa vzdelávať formou informatívnych článkov a skúšať nové veci, aby ste zistili, čo funguje na vaše telo.

7. Používajte správne techniky

Uistite sa, že používate správne techniky pred tým, ako pridáte na váhe závaží a intenzite. Dlhodobo sa to odrazí na vašom výkone a môžete tak predísť zraneniam.

8. Dôkladne si premyslite aj rozcvičku

Dobrému tréningu by mala prechádzať dôkladná a dynamická rozcvička, aby sa zväčšil rozsah pohybu a zvýšila tepová frekvencia. Už počas rozcvičky robte podobné pohyby, na ktoré sa chystáte na tréningu a zamerajte sa na tú časť, ktorú v daný deň plánujete precvičovať.

9. Zaznamenávajte si svoje výsledky

Mali by ste si zaznamenať svoje výsledky po každom tréningu do denníka. Sledujte časy, hmotnosť závaží a vždy sa motivujte zlepšeniami.

10. Myslite i na oddych a relax

Doprajte si jeden-dva dni odpočinku raz do týždňa, pretože svaly potrebujú oddych, aby sa vyformovali. Zájdite si do wellness, na plaváreň a nezabudnite ani na kvalitnú stravu.


Prečítajte si aj tento článok:

10 dobrých rád, ako skutočne začať cvičiť

Klugscheisser

Kondícia je podmienka vzťahujúca sa na konkrétnu situáciu. Nie je možné povedať, že najlepší bežec má lepšiu kondíciu ako najlepší vzpierač alebo najlepší cyklista. Najlepšia crossfitterka má "len" najlepšiu kondíciu pre crossfit. ;) ...ale mimochodom, je brutálne skvelá. :)