Soňa Skoncová vám poradí, ako sa udržiavať vo forme

Prinášame vám tipy od krásnej a úspešnej Soni Skoncovej, ktorá je živým príkladom toho, že aj pri nabitom harmonograme a denných povinnostiach sa dá žiť zdravým životným štýlom.

Soňa Skoncová Zdroj foto: Facebook.com

Ako dosiahnuť zdravý životný štýl?

Leto už pomaly končí a vy ste sa zrazu ocitli naspäť v realite. Máte za sebou krásnu dovolenku, oddych, nekončiace slnečné lúče a mnoho spomienok. Zlá správa je ale tá, že väčšina ľudí počas leta zlenivie a možno pribudlo aj pár kíl navyše. Je určite ťažké nabehnúť znova na staré koľaje a popri pracovných povinnostiach stihnúť aj návštevu fitness centra, keď myšlienkami ste ešte stále pri mori. Nechajte sa preto inšpirovať úspešnou slovenskou modelkou a moderátorkou, ktorá má zaručený recept na udržiavanie zdravého životného štýlu.

1. Zdravé stravovanie je základ.

Mnohé z vás majú mylnú predstavu, že ak vynecháte raňajky, tak skonzumujete počas dňa menej a rýchlejšie schudnete. Opak je však pravdou. Raňajky patria medzi najdôležitejšie potraviny počas celého dňa. Doprajte si ľahké a výživné raňajky formou ovocia, vajíčka alebo celozrnného chleba s avokádovou nátierkou. Ak nemáte v chladničke ani jednu z vymenovaných surovín, namiesto sladkého croissantu siahnite v obchode za jogurtom. Na obed si dajte šalát podľa chuti s kuracím mäsom alebo s lososom. Skvele vás to zasýti a nebudete mať výčitky o pár hodín po tomto jedle. Večera by mala byť ideálne ľahko stráviteľná a najdôležitejšia vec: zabudnite na nočné návštevy chladničky.

2. Nakúpte potraviny vopred.

Spíšte si zoznam potrebných surovín na 2-3 dni vopred a v obchode si nie len, že ušetríte kope času, ale budete mať aj cieľ rovno pred očami. Prázdna chladnička môže znamenať čistú pohromu, hlavne keď prídete domov hladná ako vlk. Ak nestihnete nakúpiť, vyskúšajte nákupy potravín online, kde vám prinesú suroviny až ku dverám. Zaobstarajte si veľa zeleniny, ovocia a snažte sa zo svojho jedálnička vysadiť pečivo, hlavne múku a celkovo menej jesť sacharidy. Ideálne sacharidy sú tie "prírodné", ktoré obsahujú viac vlákniny, pretože nie sú sacharidy ako sacharidy.

3. Naplánujte si aktivity.

Väčšina ľudí je viac aktívnych počas víkendu, keď majú viac voľného času. Namiesto leňošenia pri telke sa skúste nakopnúť a vybehnúť niekam do prírody s priateľmi alebo s polovičkou, a popri skvelom dni budete mať za sebou aj aktívny oddych. Vyskúšajte beh alebo rýchlu chôdzu, ktoré sú perfektným kardiom pre vaše telo. Ak máte možnosť pred prácou si odbehnúť pár kilometrov minimálne dvakrát do týždňa, po mesiace uvidíte na svojom tele zásadné zmeny. Najdôležitejšie je ale brať akýkoľvek šport, ktorému sa venujete s radosťou. Keď robíte niečo, čo vás baví a napĺňa, výsledky sa dostavia samé, a ani na to nemusíte špeciálne myslieť. Keď sa sústredíte na to ako rýchlo potrebujete schudnúť a robíte to iba kvôli tomu, vaše cvičenie bude trápenie. Vo chvíli keď ho nájdete, v živote už nebudete musieť "makať a trápiť sa" ani jeden deň. Bude to proste váš životný štýl.
Rada od Soni: "Šport, ktorému sa venujete treba kombinovať a striedať s iným športom, aby u vás nenastal stereotyp a nezačal vás nudiť. Mne osobne to takto vyhovuje najviac."

4. Doprajte si kvalitný spánok.

Nepodceňujte blahodarné účinky kvalitného spánku. Pokúste sa spať minimálne 7 hodín denne a nezabúdajte, že pred spaním sa neodporúča jesť; spôsobuje to zhoršenie spánku. Ak sa vyspíte do ružova, lepšie sa vám bude ráno vstávať a nebude vám robiť problém si zacvičiť pred začiatkom pracovného dňa.

5. Nezabúdajte na osobné vyžarovanie.

Charizma a osobné vyžarovanie sú veľmi dôležité u každej ženy. Nemusíte byť topmodelkou, aby ste zaujali svoje okolie. Nabehnúť na zdravý životný štýl nie je pre každého také jednoduché, preto si urobte radosť sami pre seba aj pri malých krôčkoch. Skúste sa počas cvičenia obliecť do pekného a kvalitného oblečenia namiesto vyťahaného trička. Nielenže sa budete cítiť oveľa komfortnejšie, ale kvalitné športové oblečenie spĺňa perfektne aj funkčnosť.

Odkaz pre čitateľky

"Najdôležitejšie je cítiť sa dobre vo svojom vlastnom ja, byť sama sebou a vtedy budete spokojná. Nie je dôležité koľko kilogramov máte, keď sa postavíte na váhu. Je dôležité ako sa sama so sebou cítite. Ak sa vo svojom tele cítite dobre, bude to z vás vyžarovať na "kilometre" a ľudia okolo to z vás budú cítiť. A netreba zabudnúť ani na to , že najkrajší je na nás úsmev!"


Prečítajte si aj tento článok:

TOP 7 cvičení, ktorým podľahli aj celebrity