Čo znamená ak sa prebudíte každý deň v tom istom čase

Ak sa zobúdzate každý večer v tom istom čase pravidelne, môže to znamenať, že energie vo vašom tele sú blokované a nemôžu ďalej prúdiť. To narušuje vašu prirodzenú rovnováhu a cyklus. Preto telo vysiela signály. Vaše orgány potrebujú energiu na to, aby sa mohli vyliečiť.

spánok Zdroj: Shutterstock.com

Prečo sa prebúdza človek počas spánku?

V každom človeku existuje vnútorný systém, ktorý funguje ako hodinky, a pomáha riadiť funkcie tela. Vaše mentálne aj fyzické zdravie preto úzko súvisí s týmto javom.

Tradičná čínska medicína venuje špeciálnu pozornosť na prúdenie energií a pohybov v jednotlivých častiach tela, v rôznych časových úsekoch v priebehu dňa. Počas 24 hodinového cyklu vysiela telo rozličné signály do vašich orgánov.

Prinášame vám zoznam, kde sú jednotlivé časové úseky počas dňa spojené s určitými orgánmi. Väčšinu signálov, ktoré vysiela telo je spôsobené psychikou. Mali by ste si dať pozor aj na to, ako sa stravujete a v akom čase prijímate posledné jedlo dňa.

1. Od 21:00 do 23:00

Je to čas, kedy sa väčšina ľudí snaží zaspať. V tomto čase sa vaša endokrinná sústava - ktorá produkuje hormóny a ovplyvňuje činnosť rôznych orgánov – dostáva do rovnováhy a dopĺňajú sa enzýmy. Súvisí to úzky aj s metabolizmom, ktorý by mal pri zdravom tele fungovať ako hodinky. Ak máte problém zaspať v uvedenom čase, váš problém tkvie v psychike. V mysli ste už v nasledujúcom dni a rozmýšľate nad svojimi povinnosťami. Skúste preto vypnúť a relaxujte. Všetky veci, ktoré máte v hlave na vás určite počkajú do rána.

Ďalším problémom, ktorý môže spôsobovať vašu nespavosť je, keď idete spať s prázdnym žalúdkom, alebo presný opak: prehnali ste to s večerou. Nájdite si preto ideálny čas na večeru (najlepšie 2 hodiny pred spánkom) a doprajte si kvalitnú, ale ľahkú večeru.

2. Od 23:00 do 1:00

Ak sa často prebúdzate v tomto čase, je dosť pravdepodobné, že dusíte v sebe emócie, ktoré sa nevedia dostať na povrch. Mohli ste zažiť niečo negatívne, čo vás sprevádza už dlhodobo a zaťažuje to nielen vaše telo, ale aj vašu myseľ. Je to čas, kedy sa dostáva do popredia Yang, ktorý má na svedomí prúdenie energie v tele a vytvára zásoby na ďalší deň. V prípade, že táto energia je využitá počas spánku, dochádza k narušeniu rovnováhy vo forme prebúdzania sa. Usporiadajte si preto myšlienky a čím skôr sa snažte vyriešiť všetky vaše neuzavreté súkromné veci.

Takisto môže mať vaše prebudenie na svedomí aj príliš veľa mastného jedla, ktoré ste si dali tesne pred spaním.

3. Od 1:00 do 3:00

Je to čas na detoxikáciu organizmu a na obnovu funkčnosti orgánov. Vaša pečeň vylučuje toxické látky, kým sa obnovuje váš krvný obeh. Prebúdzanie sa v tomto časovom úseku znamená nahromadený hnev a frustráciu. Ak sa neviete vysporiadať s negatívnymi myšlienkami, tak sa to prenáša na vašu „spirituálnu pečeň“, ktorá vysiela signály, aby vás upozornila na vyskytnutý problém.

4. Od 3:00 do 5:00

Vaše pľúca sa nadránom dávajú „do poriadku“ a zaplavujú telo čerstvým kyslíkom. Uistite sa preto, že ste dostatočne prikrytá, aby ste uľahčili priebeh spomenutej dôležitej telesnej funkcii. Ak ste sa zobudili v tomto čase, vsaďte na správne dýchacie techniky . Problémy s pľúcami často naznačujú na smútok a žiaľ.

5. Od 5:00 do 7:00

Telo sa zbavuje všetkých škodlivých toxínov počas spánku. Do popredia sa teraz dostáva hrubé črevo. Ak ste pred spaním zjedli veľmi diétnu stravu alebo ste večerali príliš neskoro, niet divu, že ste sa prebudili.


Prečítajte si aj tento článok:

Správne dýchacie techniky - liek na telo aj dušu