10 dôvodov, prečo by ste mali masturbovať, aj keď ste vo vzťahu

Možno si myslíte, že ľudia masturbujú, len keď sú single. Z výskumov ale vyplýva, že je veľmi prospešná pre vaše zdravie, preto by ste mali túto činnosť robiť pravidelne, aj keď ste vo vzťahu. Je dokázané, že ženy, ktoré sa venujú sami sebe častejšie, majú vzrušujúcejší a intenzívnejší sex.

Masturbácia Zdroj: Shutterstock.com

Prečo je sebaláska prospešná?

Sebaláska vám prináša nie len pôžitok, ale aj šťastie, sebavedomejšie vystupovanie a odbúrava stres. Všetky tieto veci prospievajú aj pre váš vzťah. Stačí len zatvoriť dvere, zatiahnuť žalúzie, vybrať si svoju obľúbenú „hračku“ a pripravte sa na benefity, ktoré vám to prinesie (a nie len vo vzťahu).

1. Stupňujúca túžba po sexe

Keď ste vo vzťahu už dlhšiu dobu, môže sa stať, že vám vyprchá túžba po intímnom kontakte. Masturbácia ale vráti stratenú túžbu a naštartuje opäť váš sexuálny život. Tak ako pre pánov, tak aj pre dámy táto činnosť prospieva v udržiavaní sexuálnych orgánov. Nie nadarmo sa hovorí, že čím viacej sexu máte, tým viacej po ňom budete túžiť.

2. Jediný limit je vaša fantázia

Vďaka masturbácii máte dovolené „podviesť partnera“ v myšlienkach, a počas toho si predstavovať sexy herca z filmu alebo príťažlivého kolegu. Vo vašej fantázii máte dovolené čokoľvek a verte nám, vašu rastúcu sexuálnu túžbu ocení aj váš milenec. Nechať sa uniesť v myšlienkach je prirodzená vec a hlavne veľmi bezpečná. Nikto sa o tom nikdy nedozvie.

3. Šťastie vo vlastných rukách

Pri dlhodobých vzťahoch je ľahké spadnúť do každodennej rutiny. Masturbácia je cesta ako sa z nej dostať. Pri nej budete mať veci pod kontrolou a budete zodpovední za vlastní pôžitok bez ohľadu na to, či máte vedľa seba niekoho alebo nie. Je to skvelý spôsob na to, aby ste si pripomenuli, že ste strojcom svojho vlastného šťastia.

4. Vlastný odbúravač stresu

Ktorý vzťah nie je lepší ak sa v ňom dvaja cítia viac zrelaxovaní? Masturbácia zaplaví vaše telo endorfínmi, takže aj ľuďom, ktorí sú dlhodobo vo vzťahu, môže táto aktivita len prospieť. Je dokázané, že orgazmus zlepší náladu, lebo vo vašom tele sa uvoľní látka nazývaná dopamín, ktorý spôsobuje eufóriu a potešenie.

5. Odhaľte svoje skryté túžby

Najlepší spôsob ako sa stať štedrým milencom je, keď viete čo vás naštartuje alebo naopak, čo sa vám nepáči v sexe. Myslite preto na sebalásku ako na nástroj k objavovaní samej seba. Vaše telo sa vekom mení, preto sa môže stať, že všetko, čo ste mali radi pár rokov dozadu, už na vás neplatí. Masturbácia vám poskytuje bezpečný a súkromný priestor, kde môžete vyskúšať nové techniky.

6. Zbaví vás PMS

Väčšina žien bojuje s predmenštruačným syndrómom každý mesiac. Masturbácia je najjednoduchším spôsobom na to, aby ste sa zbavili pocitu podráždenosti a nevoľnosti. Vďaka endorfínom bude vaše telo v spokojné a nebude pociťovať bolesť.

7. Dajte zbohom nespavosti

Ak sa chcete stať pozorným a milujúcim partnerom počas dňa, aplikujte túto činnosť večer, kedy máte najviac času na seba. Endorfíny nie sú len prostriedkom proti zlej nálade, ale pôsobia aj omamne. Presne táto vlastnosť vám pomôže zabezpečiť hlbší a pokojnejší spánok počas noci.

8. Znižuje riziko nevery

To, že máte svoju polovičku radi ešte neznamená, že z času na čas vás nepriťahuje aj niekto iní. Masturbácia je správny spôsob na to, aby ste udržiavali oheň vo vašom vzťahu, ale máte dovolené unášať sa v myšlienkach. Môžete zdielať spoločnú posteľ s partnerom, ale to ešte neznamená, že musíte mať nastavený aj rovnaký harmonogram, mať totožný sexuálny apetít alebo chúťky. Rozdiely v sexuálnych túžbach netreba vnímať ako problémy, ale zdolať ich vďaka sebaláske.

9. Navždy mladý – telom aj dušou

Priznajte sa, sex so sebou samým môže byť osviežujúci. Ak chcete zostať dlhodobo vo vzťahu a udržať iskru, nezabúdajte na zvýšenie vlastnej vitality. Je to dobré interné cvičenie na prekrvenie celého tela. Vďaka tejto aktivite budete pociťovať vnútorný pokoj a zrelaxujete sa.

10. Zvýši sa vaše sebavedomie

Jeden z dôvodov, prečo sa sexuálna aktivita znižuje v partnerskom vzťahu má na svedomí práve nedostatok sebavedomia. Počas masturbácii si ceníte seba samých, a cítite sa atraktívni, krásni a príťažliví. Mať pod kontrolou vlastné šťastie je skvelý spôsob na to, ako si zvýšiť sebavedomie, prekonať osobné zábrany, a plniť svoje sexuálne túžby. Vďaka nej budete mať väčšiu dôveru v spálni, budete komunikovať so svojim milencom otvorene a ukážete mu presne to, čo sa vám páči a ako sa vám to páči.

Prečítajte si aj: 7 dôvodov, prečo mať sex každý deň

Linnda

no a preco nie, ved sa nie je za co hanbit ;-) ja ma svojich oblubenych pomocnikov do postele, a priatel sa sem tam rad pozrie a prida ;-) dokonca to omnoho vylepsuje nas vztah

topsocialclub

www.topsocialclub.com
A man was going to the house of some rich person. As he went along the road, he saw a box of good apples at the side of the road. He said, "I do not want to eat those apples; for the rich man will give me much food; he will give me very nice food to eat." Then he took the apples and threw them away into the dust.
He went on and came to a river. The river had become very big; so he could not go over it. He waited for some time; then he said, "I cannot go to the rich man's house today, for I cannot get over the river."
He began to go home. He had eaten no food that day. He began to want food. He came to the apples, and he was glad to take them out of the dust and eat them.

vierka_now

Ja som asi moc konzerva ale žiadny vibrator ani nič podobné doma nemám:D viete niečo doporučiť pre "začiatočníka? :D