7 otázok, ktoré by ste si mali položiť pred rozchodom

Stáva sa, že sa v určitom okamihu stretnete vo svojom vzťahu s otázkou: „Mali by sme rozísť?“ Odpoveď býva zriedkakedy jednoduchá. Lepšie nasmerovať vás môžu nasledovné otázky.

7 otázok pred rozchodom Zdroj foto: Shutterstock.com

1. „Pozeráte sa na náš vzťah z objektívneho hľadiska, alebo reagujete emocionálne na konkrétnu udalosť, ktorá vás zranila?

Takéto závažné rozhodnutie by malo byť vyriešené v pokoji a s jasnou hlavou, nie priamo v momente, keď sme rozčúlení. Potrebujete mať čas na krok späť a spravodlivé posúdenie, či vzťah spĺňa vaše celkové potreby a očakávania.

2. „Máte svojho partnera len na to, aby vyplnil prázdno vo vašom živote?"

Očakávania, že váš partner vám poskytne všetky citové potreby sú nespravodlivé a nezdravé. Je možné, že v takomto prípade vášho partnera viníte za svoj pocit nešťastia. Podľa štúdií je dôležité najprv dosiahnuť vlastnú sebaúctu, aby ste boli vo vzťahu spokojní a vyrovnaní.

3. „Čo potrebujete ku šťastiu a čo môžete priniesť do vášho vzťahu?"

Zhodnoťte vaše pocity a prínosy vo vzťahu. No uvedomte si, že vaše šťastie nezávisí na druhých, a ak áno, potom to nie je skutočné šťastie.


Prečítajte si tiež:

Signály, kedy vášmu vzťahu už definitívne odzvonilo

4. „Ste naozaj šťastní vo svojom vzťahu? Neboli by som šťastnejší single?

Odporúča sa predstaviť si, ako by váš život vyzeral, keby ste boli single. Bolo by to lepšie? Čo by vám to prinieslo? Musíte vziať na vedomie, o čo prichádzate, zatiaľ čo ste so svojím partnerom. Ak snívate o mnohých veciach, ktoré môžete robiť len na vlastnú päsť, môže to byť čas na ukončenie vzťahu.

5. „Posúva sa váš vzťah stále dopredu?"

To je jedna z najťažších a najbolestivejších otázok vo vzťahu. Ak je odpoveď nie, potom by to mohlo znamenať, že takýto vzťah nemá význam, len vás brzdí.

6. „Prevažujú veci, ktoré vás spájajú alebo tie, ktoré vás rozdeľujú?

Odpoveď na túto otázku vám pomôže opustiť toxické vzťahy. Vypíšte si na jednu stranu papiera veci, ktoré vás s partnerom spájajú a na druhú stranu veci, ktoré vás rozdeľujú. Takto ľahko prídete k tomu, či sa skutočne s partnerom k sebe hodíte.

7. „Ak by ste mali syna alebo dcéru, na ktorých by vám veľmi záležalo, chceli by ste, aby boli vo vzťahu s niekým takýmto?“

Táto realistická otázka vás možno privedie k záverom, ku ktorým by ste za iných okolností neprišli. Ak by ste nechceli vidieť svoje dieťa s niekým takým ako je váš súčasný partner, prečo by ste s ním mali zostávať vy?


Prečítajte si aj tento článok:

Signály, kedy vášmu vzťahu už definitívne odzvonilo