Päť rokov fungovania darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk pripomína aj kniha rozhovorov s tými, ktorým darcovia zmenili osudy

Pri príležitosti piateho výročia darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk vydáva nezisková organizácia ĽUDIA ĽUĎOM knihu rozhovorov...

Pri príležitosti piateho výročia darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk vydáva nezisková organizácia ĽUDIA ĽUĎOM knihu rozhovorov s tými, ktorým darcovia svojou nezištnou pomocou zmenili osud. Výťažok z predaja knihy venuje organizácia Tomáškovi Bódymu, ktorý trpí Detskou mozgovou obrnou a potrebuje rehabilitácie.

ĽudiaĽuďom - kniha rozhovorov Zdroj foto: ĽudiaĽuďom.sk

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk pomáha chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, mimovládnym organizáciám, školám, ale aj samosprávam už päť rokov. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi, ktorý má zaregistrovanú výzvu na finančnú pomoc na stránke www.ludialudom.sk. Darcovia môžu ľudí podporiť prostredníctvom elektronického bankovníctva alebo platbou zo svojej platobnej karty. V súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk zaregistrovaných 542 výziev na pomoc.

„Za päť rokov fungovania portálu podporilo ľudí v núdzi takmer 47-tisíc darcov sumou 2 250 263 €. Pritom prvý milión darovaných eur sme dosiahli až po štyroch rokoch fungovania. Tieto štatistické údaje sú dôkazom toho, že Slováci dokážu podať pomocnú ruku tým, ktorí to potrebujú aj prostredníctvom online darcovstva, ktoré už nie je nezvyčajným nástrojom pomoci,“ povedal riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Roland Kyška. Počet darov, ktoré darcovia poslali, sa za posledný rok zvýšil z 24-tisíc na 43-tisíc.

Pri príležitosti piateho výročia vydalo ĽUDIA ĽUĎOM n. o. knihu ôsmych rozhovorov. Kniha nesie názov Ľudia ľuďom – Osem osudov, ktoré zmenilo dobro a vypovedá o tom, ako sa ťažké osudy môžu zmeniť vďaka dobrosrdečnosti ľudí. „Na knihe sa podieľalo šesť autorov, ktorí rozhovory s príjemcami finančnej pomoci z darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk spracovali bez nároku na honorár. Predaj knihy sme spustili 6. októbra 2016 a záujemcovia si ju môžu vydražiť na portáli aukcie.ludialudom.sk,“ vysvetlila PR manažérka ĽudiaĽuďom.sk Natália Báreková, ktorá bola tiež vedúcou autorského kolektívu.

ĽudiaĽuďom - kniha rozhovorov

ĽudiaĽuďom - kniha rozhovorov