Najlepšie spôsoby, ako spáliť kalórie počas večera

Začali ste s diétou, darí sa vám počas dňa konzumovať zdravé potraviny a predsa vám kilá neubúdajú? Je tu jedna možnosť, ktorá prichádza dosť často do úvahy, vaše večerné stravovanie. Skúste vysadiť nasledujúce zlozvyky z vášho jedálnička a uvidíte, či vám ručička na váhe ukáže o pár kíl menej.

Večerné jedenie zdroj: Shutterstock.com

Rátajte aj počas dňa s večernými maškrtami

Ak si neviete predstaviť večer bez vašich obľúbených snackov, popcornu alebo chipsov, nezabúdajte ich zarátať do príjmu kalórií, ktoré skonzumujete počas celého dňa. Rátajte s vyšším príjmom kalórií večer pri pozeraní vášho obľúbeného seriálu. Samozrejme musíte vyradiť sladkosti typu zmrzlina alebo tabuľka čokolády. Ak už dopredu viete, že budete „podvádzať“ vo večerných hodinách, zaraďte do vášho harmonogramu aj pár cvikov počas dňa, aby ste vyvážili príjem potravín.

Škodlivé spojenie televízie a jedla

Výskumy poukázali na to, že nie len samotné jedenie pred telkou je zlý zlozvyk, ale aj to, že v mozgu máte vytvorené automatické spojenie medzi televíziou a jedením. Už keď si večer sadnete na gauč a začnete pozerať film, s veľkou pravdepodobnosťou siahnete aj po nejakej potravine, až sa prichytíte pri tom, že po skončení vášho seriálu máte pred sebou prázdny sáčok chipsov. Aj v prípade, že si dáte nejakú zdravú maškrtu, nezabúdajte sa pozerať na porciu. Pripravte si porciu, ktorá je zdravá a nestane sa vám, že prekročíte váš limit.


Prečítajte si tiež:

Mýty o zdravých raňajkách

Vynechajte „pohárik na dobrú noc“

Nielen tvrdý alkohol obsahuje tzv. prázdne kalórie, ale aj víno, ktoré ovplyvňuje kvalitu vášho spánku. Jeho nedostatok následne narušuje váš hladový hormón a budete ešte viac túžiť (a konzumovať) po nezdravom jedle.

Odložte mobilné zariadenie pred spaním

Svetlo z displeja vášho telefónu, notebooku alebo televízie ovplyvňuje kvalitu vášho spánku, preto je lepšie ich úplne vypnúť pred spaním. Dávajte pozor na to, aby ste nezaspali priamo pred zapnutou televíziou, keďže zvuky a svetlo vám narušia váš pokojný spánok a nebudete spať tak hlboko, ako by to vaše telo potrebovalo.

Neodďaľujte čas na spánok

Väčšina ľudí potrebuje 7-8 hodín spánku, ale výskumy poukázali na to, že drvivá väčšina spí oveľa menej hodín denne. 6-hodinový spánok a veľa kávy vám nezaručia úspechy počas vašej diéty. Ak si nepospíte aspoň o hodinku viac každý deň, následky budete vidieť na vašej postave.

Nastavte si včas svoj budík

Rána môžu byť ťažké a nie každý z vás vyskočí z postele vyspatí do ružova. Skúste si preto nastaviť budík o pol hodinku skôr ako to máte vo zvyku, a využite ten čas na to, aby ste si pripravili raňajky. Ak vaše najdôležitejšie jedlo počas dňa bude obsahovať veľa bielkovín, budete menej náchylní na to, aby ste skonzumovali veľké množstvo jedla počas dňa.


Prečítajte si aj tento článok:

Mýty o zdravých raňajkách

HmotnostZdravie

Nie je umenie schudnúť. Umenie je schudnúť ZDRAVO a potom si tú vašu vysnívanú váhu udržať, ale aj to sa dá. Pre ľudí, ktorí chcú svoju hmotnosť regulovať, ale nevedia ako, pre tých, ktorých trápia jojo efetky, ale aj pre tých, ktorí si sa zaujímajú o svoje zdravie, viac či menej aktívne športujú a chceli by pre svoje telo robiť možno o trošku viac je tu práve prebiehajúci projekt Zdravšia Bratislava. Viac info tu -odkaz odstránený-