Cuketový chlebík s cheddarom

Domáci chlebík je domáci. Vždy viete, čo ste do neho dali. Tento chlebík je ozvláštnený cuketou a cheddarom, ktorý dodá chlebíku krásnu chrumkavú kôrku.

Cuketový chlebík s cheddarom Zdroj foto: Shutterstock.com

Tento chlebík má trošku hustejšiu štruktúru, no o to je mäkší a chutnejší. Ideálny na desiatu, rýchly snack alebo ako rýchla "svačinka" na výlety.

Čo budeme potrebovať (12 porcií)?

  • 400 g hladkej špaldovej múky
  • menšiu cuketu
  • 50 g ovsených vločiek
  • ½ prášku do pečiva
  • 75 g cheddar
  • 500 ml kefíru
  • 1 vajíčko na potretie

Postup

Rúru si predhrejeme na 180 °C. V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, ovsené vločky, soľ, nastrúhanú a odvodnenú cuketu, syr. Nie však všetok, trošku necháme na vrch. Zmes premiešame, pridáme kefír a zľahka zmiešame drevenou vareškou. Do formy na chlebík si opatrne dáme cesto, vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme zvyšným nastrúhaným syrom, na vrchu nožíkom spravíme krížik a dáme piecť do rúry. Pečieme zhruba 60 minút, potom necháme vychladnúť pod utierkou a krájame. Podávame s jemnou nátierkou, zeleninou, schwarzwalskou šunkou.

Kalorická hodnota:

Celý chlebík:

  • 2161 kCal
  • 351 g sacharidov
  • 100 g bielkoviny
  • 45 g tuky

1 porcia (1/12):

  • 180 kCal
  • 30 g sacharidov
  • 8,3 g bielkoviny
  • 3,75 g tuky