6 najväčších chýb, ktoré robia partneri v spálni

Nedovoľte, aby rutina zabila váš vzťah a skúste sa vyvarovať nasledujúcim chybám, ktorých sa najčastejšie dopúšťajú dvojice. Kvôli nasledujúcim veciam neskončí vaše dokonalé rande skvelým sexom na konci večera.

sex zdroj: Shutterstock

Pravdepodobne nepotrebujete výskum na to, aby ste vedeli, že jedným s kľúčových prvkov na dlhotrvajúci vzťah je práve sex. Na začiatku vzťahu je väčšina partnerov na jednej vlne a pociťujú nekonečnú túžbu voči tomu druhému, ale po niekoľkých rokoch sa situácia môže zmeniť.

Chyba #1: Zopakovať si zabudnuté rande vo dvojici

Väčšina ľudí, ktorí sú vo vzťahu si myslia, že ak zavolajú polovičku na rande vo dvojici pri sviečkach a víne, romantika, ktorá vyprchla zo spálne sa vráti mávnutím čarovného prútika. Opak je však pravdou. Po dlhej večeri, kde skonzumujete sýte jedlá a vypijete veľké množstvo vína, nebudete mať chuť na nič iné, len si čím skôr ľahnúť do postele a vyspať sa.

Riešenie: Pošlite vaše ratolesti buď k rodičom, alebo im spravte program mimo domu. Konečne budete mať čas len na vášho partnera a môžete si splniť nevyslovené priania bez toho, aby ste mali na druhý deň opicu a budete vstávať so skvelým pocitom vedľa vášho drahého.

Chyba #2: Vzdať sa aktívneho sexuálneho života, lebo nemáte na to práve náladu

Samozrejme, že byť dospelou pracujúcou osobou zahŕňa množstvo pracovných povinností a pri tom strese vám klesne túžba po sexe. Ale ak chcete čakať dovtedy, kým budete mať dostatok voľného času a energie, možno bude už neskoro a vy si ani neuvedomíte, kedy ste strávili naposledy spoločné chvíle s partnerom v posteli.

Riešenie: Poddajte sa pocitu, uvidíte, že budete napokon spokojní. Nevadí ak nemáte na seba hodiny a hodiny času. Aj krátky kontakt s tým druhým má svoje čaro a pomôže udržať puto medzi vami a znižuje stres vo vzťahu. Sex takisto uvoľňuje do tela endorfíny, dopamín, serotonín a ďalšie telu prospešné látky, ktoré znižujú stres a zlepšia váš spánok.

Chyba #3: Vraciate sa do starých koľají

Pri sexe nemôžete nikdy predvídať čo sa stane nabudúce. Ak sa však naučíte malé finty v posteli vyčarujete partnerovi nie len úsmev na tvári, ale aj kvalitný orgazmus. Sú ale situácie, kedy vás tá druhá strana neoboznámi s tým, že niečo robíte zle, lebo sa bojí, že by sa dotkol vašich citov.

Riešenie: Vyčleňte si jeden deň v týždni, keď budete robiť niečo proste „inak“. Môže to byť ráno alebo poobede, keď si nájdete dostatok času na seba, aby ste začali skúmať vaše najtajnejšie túžby. Začnite tým, že poviete partnerovi 3 veci, ktoré ovláda skvele v spálni, plus pridajte jednu ďalšiu vec, ktorú by ste s ním chceli vyskúšať. Potom len počúvajte toho druhého. Len samotné rozprávanie o sexe dokáže zvýšiť sexuálne napätie medzi vami.

Chyba #4: Obavy o váš sexuálny život

Ste obklopení médiami, ktoré odzrkadľujú skvelé vzťahy plné túžby a dokonalosti a vo vás vzbudia obavy o váš vlastný partnerský vzťah. Sex by nemal vyzerať ako ukážka z filmu pre dospelých, v reálnom živote je miestami trápny, vyžaduje prax a vie byť neuveriteľne intímny a zraniteľný.

Riešenie: Majte otvorenú myseľ! Buďte prítomní, komunikujte vášmu partnerovi vaše pocity a priania a buďte sami sebou. Inými slovami, pristupujte k vášmu drahému ako sa hovorí: bez zbytočných očakávaní a predsudkov.

Chyba #5: Brať pocity toho druhého ako samozrejmosť

Kedy ste sa naposledy opýtali vášho partnera či dohodnutá večera platí? Väčšina rozhodnutí sa v dnešnej dobe robí práve v spálni, keď sú už obidve strany v polospánku. Preto dohody, ktoré tu odznejú treba pre istotu potvrdiť.

Riešenie: Dohodnite sa s partnerom, že si vyčleníte 30 minút pred spánkom na obyčajný rozhovor. Porozprávajte sa o tom, čo sa vám udialo za celý deň a počúvajte aj toho druhého.

Chyba #6: Nerozprávate sa o sexe priamo

Najväčším problémom vo vzťahu je to, ak sa dvaja nevedia otvorene porozprávať o sexe. Utláčanie vlastných pocitov a túžby neprináša nič dobrého do vzťahu, a vytvára len úzkosť a obavy. Môže to byť spôsobené aj tým, že ste sa nenaučili ako hovoriť veci na priamo a obávate sa toho, že vás ten druhý bude za vaše pocity súdiť.

Riešenie: Váš partner vám nečíta myšlienky a nie je ani jasnovidec. Ak chcete mať sex častejšie a vyskúšať nové veci v spálni, musíte dať bokom vaše obavy. Rovnako ako prirodzene rastú ľudské vzťahy, takisto sa môže vyvíjať aj váš sexuálny život.

Prečítajte si aj: 7 rozdielov medzi dobrým a skvelým sexom

zuzulienka9

u nas to bola nuda, ale nastastie sme objavili teraz pocas covid pandemie superlove eshop a tam je sexy hraciek a napadov miliooon a uz od prvej objednavky sme sa nenudili