7 sexy spôsobov ako spáliť kalórie v spálni

Sex je aktivita, ktorá neprináša len príjemné chvíle s vašim partnerom, ale vyrovná sa to aj hodine strávenej v posilňovni. Zistite, koľko kalórií môžete spáliť počas jednotlivých aktivít v spálni.

Vášeň zdroj:Shutterstock

Nielenže sexuálna aktivita prospieva vášmu vzťahu a prináša vám radosť, ale intímne chvíle strávené s milovanou osobou povzbudia aj vaše zmysly. Okrem zvýšenia tepu ste schopný spáliť slušné množstvo kalórií. Preštudujte si koľko kalórií môžete spáliť počas jednotlivých aktivít v posteli spolu aj s menšími radami, ako zhodiť extra kalórie.

Bozkávanie sa: 68 kalórií za hodinu

Pamätáte sa na vaše prvé bozky, keď ste po dlhom vášnivom bozku lapali po dychu? Skúste to teraz, bozkávajte sa s partnerom pol hodinu vkuse a porovnajte si to. Nielenže je to skvelý spôsob na to, ako ukázať polovičke vášeň a lásku, ale tiež pomáha v spaľovaní tukov. V prípade, že by ste počas bozkávania zapojili aj trošku maznania, mohlo by sa číslo spálených kalórií vyšplhať aj na 90 kalórií za hodinu. Vyskúšajte nové techniky a polohy počas toho, napríklad jeden z vás môže ležať na posteli a ten druhý byť nad ním ako v „doske“, alebo robiť pri tom jemné kliky. Vedeli ste, že vďaka klikom spálite 171 kalórií za 30 minút?

Vyzliekanie: celkovo 8+ kalórií

Ženy sa väčšinou nestarajú o túto aktivitu a nechajú iniciatívu na strane partnera. Vedci ale zistili, že už len počas toho, ako vyzliekate jeden druhého, ste schopný spáliť 8-10 kalórií. Niektorí šikovní muži vedia odopnúť partnerkinu podprsenku behom pár minút samotnými ústami, počas čoho spália neuveriteľných 80 kalórií. Ak sa chcete zapojiť aj vy, pokúste sa namiesto toho, aby ste zhodili rýchlo oblečenie, vyzliekať sa pomaly. Potešíte nie len vášho partnera, ale bude po vás túžiť ešte viac. Zapojte do toho aj sexy tanec alebo použite ako pomôcku hodvábny šál, a o perfektnú predohru máte postaranú.

Masáž: 80+ kalórií za hodinu

Kto by netúžil po vášnivej masáži od partnera? Ale ak ste vy tá, ktorá masáž ponúka, prinesie vám to ešte väčší benefit, ako by ste čakali v podobe spálených kalórií. Ak ste masérom vy, nielenže sa zrýchli váš tep, ale vaše telo sa prepne do spaľovacieho režimu. Možno si myslíte, že počas rýchlej a silnej masáži dáte aj vášmu telu viac zabrať, ale opak je pravdou. Pri pomalej a zmyselnej masáži zapojíte oveľa viac svalov.

Sex: 144+ kalórií za pol hodinu

Sex je ako samotné cvičenie, ale premýšľali ste nad tým, že vďaka nemu spálite čokoládu, ktorú ste si potajomky dali poobede? Kľúčom k spaľovaniu čím viac kalórií počas sexu je, aby vám to trvalo čím dlhšie, a aby to bolo čím vášnivejšie. Už len počas vzdychania a zmeny polôh spálite extra 18 až 30 kalórií. Ak preferujete byť nad vaším partnerom, zapojte aj vaše boky, je to perfektné cvičenie na váš zadok a vaše stehná. Pomôže vám to spáliť až 207 kalórií počas pol hodiny. Čerešničkou na torte je fakt, že ak dosiahnete na konci orgazmus, môžete si odpočítať ďalšie extra kalórie.

Používajte ruky: 100 kalórií za hodinu

Staré známe "ručné práce" vám pomôžu spáliť kalórie, ale ak chcete ešte zhodiť extra 50 kalórií za pol hodinu, skúste striedať polohy a pohyby počas aktu, a takisto dbajte aj na tempo. Ak zahrniete všetky tieto aktivity budete sa nepochybne potiť ako v posilňovni.

Romantický tanec: 103 kalórií za pol hodinu

Hriešny tanec – v oblečení alebo bez – je skvelým cvičením pre vaše telo a potešením pre vášho partnera. Páry, ktoré chodia na spoločenské tance a praktizujú ich aj doma v spálni, majú rozmanitejší sexuálny život. Ak ste plná energie po tréningu, predveďte pre vášho partnera sexy tanec a zapojte do toho bozky a nejaké reálne cviky. Výsledok je zaručený.

Predohra: 238 kalórií za pol hodinu

Prípravy na samotný sex, vášnivé bozky, vyzliekanie a vzrušenie je najväčším spaľovačom kalórií. Keď sa zrýchľuje váš tep a vy začínate lapať po dychu, začínate reálne spaľovať kalórie. Stále môžete ale maximalizovať efekt tým, že si urobíte horúco, čím viac sa potíte, tým viac kalórií stratíte. Nebojte sa zmeny polôh, hrajte sa so svojím partnerom a predĺžte si spoločné chvíle ako sa len dá.

Prečítajte si aj: 6 najväčších chýb, ktoré robia partneri v spálni