Ako funguje ženská ejakulácia?

Je to fakt alebo len mýtus? Dokáže vôbec žena ejakulovať? A skutočne každá? Čo je vlastne tá záhadná tekutina? Vedci už našli odpoveď na ženskú ejakuláciu.

Ženská ejakulácia Zdroj foto: Shutterstock.com

Ejakulovať dokáže každá žena

Veľa ľudí bolo presvedčených, že ženská ejakulácia je len výmysel, ktorý má korene pravdepodobe niekde v pornopriemysle. Na ženy, ktoré sa im priznali, že skutočne mali ejakuláciu, pozerali ako na klamárky alebo na také, ktoré chcú silou mocou zapôsobiť. A tak to vedcom nedalo a pustili sa do výskumu.


Prečítajte si aj:

10 dôvodov, prečo by ste mali masturbovať, aj keď ste vo vzťahu

Prvú ženskú ejakuláciu skutočne zachytili vďaka žene, ktorá sa im dobrovoľne ponúkla s tým, že vždy počas orgazmu ejakuluje. Vedci najskôr nariadili žene, aby si úplne vyprázdnila močový mechúr, čo následne ultrazvukom aj skontrolovali. Po tom, čo žena dosiahla orgazmus počas masturbácie, ultrazvuk ukázal, že žene skutočne počas orgazmu uniklo z močovej trubice veľké množstvo bielej tekutiny. Iné ženy reagovali rôzne – niektoré ejakulovali len nepatrne, iné viac a niektoré vôbec. Vedci v tom mali jasno – ženská ejakulácia existuje.

Podľa vedcov dokonca dokáže ejakulovať každá žena. Len to chce nájsť tú správnu techniku či polohu. Nie každej sa to nakoniec aj podarí. Isto, mať mokrý orgazmus musí byť zaujímavá skúsenosť, no aj bez neho vie žena pociťovať plnohodnotné sexuálne uspokojenie.

Odkiaľ sa biely sekrét berie?

Výskumníci pred pár rokmi objavili, že aj ženy majú prostatu. Je síce podstatne menšia aku u mužov, ale inak má rovnaké zloženie, ako mužská prostata v puberte. A je tu ešte jeden rozdiel – kým mužom prostata spôsobuje skôr starosti, ženám spôsobuje radosť. Práve ona totiž môže za to, že ženy dokážu pri orgazme ejakulovať.

Veľa žien, ktoré zažili mokrý orgazmus sa hanbilo, že im počas sexu unikol moč. Vzorky ženských ejakulátov skutočne potvrdili aj prítomnosť moču. Čo je ale prirodzené, keďže ženská prostata sa nachádza priamo v močovej trubici. Vo vzorkách však našli hlavne špeciálny prostatický antigén, ktorý je prítomný aj v mužskom ejakuláte a slúži na to, aby spermie mohli plávať. Niektoré vzorky ženského ejakulátu obsahovali viac moču ako spomínaného antigénu, iné naopak.


Prečítajte si aj tento článok:

10 dôvodov, prečo by ste mali masturbovať, aj keď ste vo vzťahu

Alex1998

Je to tak. Mne sa mokrý orgazmus tiež podarilo dosiahnuť. Ale treba presne vedieť techniku.. pri jednom partnerovi sa mi to podarilo, pri druhom nie. Každopádne to je úžasný zážitok! :)

tinka8874

Zabava to je, staci mat sikovneho partnera, alebo ineho pomocnika :D kazda zena ma na to trosku inu techniku, ale stoji to za to ;) s hrackami to ide celkom dobre a skoro vzdy....

We_ndy

vieš mi nejakú na začiatok poradiť? :D ja doma žiadne hračky teda nemám, ale skúsila by som, prečo nie :D