Manuál pre profesionálne nalíčené oči

Máte skvelý návod na maľovanie očí ale píše sa tam o očnom záhybe či vonkajšom V a vy nemáte tušenie, čo to je? Nevadí, máme pre vás malú lekciu „očnej anatómie“ od make-up artistky, aby ste sa nabudúce dokázali namaľovať ako profesionálky.

Líčenie očí Zdroj foto: Shutterstock.com

Brva - kosť pod obočím

Aby ste zvýraznili obočie a rozjasnili oči, naneste priamo podeň matné alebo bledé trblietavé očné tiene.


Prečítajte si aj:

S týmito trikmi v líčení budete vyzerať o 10 rokov mladšie

Viečko

Na toto miesto sa normálne nanášajú klasické očné tiene, ktoré bežne nosievate. Môžete byť ale aj trochu kreatívnejší a vykúzliť rôzne kreácie s očnou linkou. Niektorí ľudia majú viečka väčšie, iní menšie. Preto ako tento krok pojmete je len a len na vás a vašej „očnej anatómii“.

Záhyb

Nanesenie tmavšieho tieňu medzi brvu a viečko opticky zväčší vaše oči.

Tip: ak máte padnuté očné viečka, skúšajte nanášať tieň na rôzne miesta a sledujte, v ktorom bode je líčenie pri otvorení oka viditeľné.

Vonkajšia zóna V

Ide o úplné kraje oka, kde sa linka či tmavší tieň zväčša nanáša v tvare V-čka. Pre jemnejší efekt ale môžete využiť aj iné písmeno abecedy - C.

Oblasť horných mihalníc

Toto miesto je kľúčové pri zvýrazňovaní hornej hranice oka, či už linkou, tieňom alebo jednoducho maskarou. Leží priamo pozdĺž vašich mihalníc a tiahne sa ešte kúsok nad ne.

„Waterline“

Je opakom oblasti horných mihalníc, teda spodnou hranicou oka. Hovoríme o tej vlhkej časti oka nad spodnými mihalnicami, známej ako „waterline“. Čo sa týka výberu linky, v tejto časti je to na vašej preferencii - môžete použiť tmavší odtieň na vytvorenie dymového efektu alebo bledší, aby oko vyzeralo sviežejšie.

Vnútorná oblasť spodných mihalníc

Je hneď pod spodnými mihalnicami a aplikácia tieňu alebo linky do tejto oblasti oko pekne ohraničí.

Slzný kanálik

Ide o vnútorný kraj oka, hneď pri koreni nosu. Môžete tam naniesť trochu bledého, po prípade trblietavého tieňu, aby ste tvoje oči rozjasnili.

Anatómia oka Zdroj foto: Elle.com


Prečítajte si aj tento článok:

S týmito trikmi v líčení budete vyzerať o 10 rokov mladšie