Nebaví vás nosiť okuliare? Operácia očí vás problému hravo zbaví!

Ak máte problémy s očami, no okuliare či šošovky vám nevyhovujú, veľmi praktickou možnosťou je laserová operácia očí. Tá sa v posledných rokoch stala veľmi obľúbeným riešením, vďaka ktorému uvidíte všetko omnoho jasnejšie.

Ak máte problémy s očami, no okuliare či šošovky vám nevyhovujú, veľmi praktickou možnosťou je laserová operácia očí. Tá sa v posledných rokoch stala veľmi obľúbeným riešením, vďaka ktorému uvidíte všetko omnoho jasnejšie.

iClinic - operácia očí Zdroj foto: Bigstockphoto

Na okuliare zaútočte laserom

Pri korekcii krátkozrakosti či ďalekozrakosti sa dnes najčastejšie využívajú laserové lúče. Cieľom takejto operácie je spraviť zákrok na rohovke tak, aby došlo ku korekcii chyby - upraví sa spôsob, akým sa lúče svetla lámu a dopadajú na sietnicu. Pôsobením laseru na rohovku sa z nej veľmi tenká vrstva odparí, a tým sa zmení aj jej lomivá schopnosť - tento postup platí pri povrchových operáciách. Pri hĺbkových metódach sa zas úprava rohovky vykoná v jej vnútorných štruktúrach, vďaka čomu je laserová operácia šetrnejšia. Okrem ďalekozrakosti a krátkozrakosti laserovou operáciou vyriešite napríklad aj astigmatizmus.

Operácia očí nie je pre každého

Samotnej operácii predchádza celkom podrobné vyšetrenie zraku a nevyhnete sa ani otázkam o svojom zdraví. Ide totiž o to, že laserový zákrok nemôžu absolvovať napríklad tehotné či dojčiace ženy alebo pacienti s autoimunitným ochorením.

Aby mala laserová operácia očí naozaj význam, je nutné dať na rady očného chirurga. Ten vám navrhne presne taký zákrok, ktorý potrebujete. Druhov operácií je mnoho a líšia sa predovšetkým v použitej metóde, technológii ako aj rýchlosti hojenia oka a nástupu bezchybného videnia. A pochopiteľne aj cenou.

Z operácie rovno domov

Laserová operácia očí je celkom rýchlym zákrokom, či už ide o povrchovú alebo hĺbkovú metódu. Rozdiel je v pooperačných stavoch. Bezprostredne po povrchovej laserovej operácii môže mať pacient mierny pocit pálenia alebo rezania v očiach, ktorý môže trvať 2-3 dni.

Hĺbkové metódy sú oveľa šetrnejšie a spája sa s nimi bezbolestivosť po operácii a rýchle hojenie. Počas dvoch až troch týždňov po operácii by ste sa mali vyhnúť plávaniu v bazéne, jazerách alebo mori. Tiež sa vyvarujte saunám, zaprášenému a zafajčenému prostrediu i extrémnym športom.

mesiac slnko

To sa može vratit.
existuje aj iní sposob, rozcvičenie oči, skladat okuliare aby si oddychli oči, vitaminy v jedle.To je dlhodobe, daju sa cvicením očí zmenšiť dioptrie, podla toho aky mas problém,aj zlepšiť zrak.