Projekt RocKids oslavuje 10 rokov: Príďte na koncert plný hviezd

Najväčšie hity Bruna Marsa, Jamiroquaia, Lennyho Krevitza či rockové pecky od legendárnych Queen alebo Deep Purple v podaní mladých hudobníkov z umeleckej školy? Áno, je to možné! A môžte to všetko vidieť naživo!

Rockkids vystúpenie Zdroj foto: LudiaLudom.sk

Na Základnej umeleckej škole na Exnárovej ulici v Bratislave sa v týchto dňoch dejú veľké veci. Ak by ste išli okolo práve v čase, keď sa hudobníci pripravujú na svoj veľký koncert, pravdepodobne by ste neverili vlastným ušiam. Pýtate sa, či je vôbec možné, aby sa na ZUŠke učili deti hrať rockové vypalovačky, džezové alebo funky skladby? Dôkazom toho, že sa to dá, je projekt RocKids, ktorý oslavuje desiate výročie.

Učitelia Martin Vasil a Matúš Plavec sa pred 10. rokmi rozhodli, že aj na Základnej umeleckej škole sa deti okrem vážnej hudby môžu dostať aj k modernému umeniu a naučiť sa hrať a spievať hity, ktoré počujú z rádia. Takto prilákali veľa talentovaných detí a vytvorili projekt RocKids, ktorý svojou jedinečnosťou prerastá brány školy a stmeľuje generácie svojich odchovancov, priaznivcov kvalitnej hudby a profesionálnych hudobníkov. Projekt RocKids však nie je iba o hudbe. Je aj o priateľstve a nových šanciach a možnostiach.

Koncert plný hviezd

Niet pochýb o tom, že RocKids vychovali generáciu hudobníkov, ktorí dnes dokážu držať krok s profesionálnymi umelcami. „Koncert pri príležitosti 10. výročia projektu je tiež pripomienkou, že hudba spája a odstraňuje bariéry, príležitosť totiž majú aj mladí talentovaní hudobníci s hendikepom. 29. marca v Dome kultúry Ružinov môžete na vlastné uši napríklad počuť, s akou vášňou hrá nevidiaci chlapec Martin Szusztor na bicích nástrojoch a tiež sa zabaviť spolu s ostatnými deťmi, ktoré hudba baví,“ vysvetľuje učiteľ detí a organizátor koncertu Martin Vasil. Na koncerte uvidíte aj iné hviezdy. S talentovanými deťmi si prídu zahrať Igor Kmeťo, Juraj Griglák a Eugen Vizváry.

Podporte projekt cez ĽudiaĽuďom.sk

Hudba skutočne spája. Na to, aby sa výročný koncert projektu RocKids mohol uskutočniť sa muselo spojiť veľa dobrých ľudí, ktorí sa s organizáciou rozhodli pomôcť. Výnimkou nie je ani darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk, vďaka ktorému môžete aj vy talentované deti podporiť. „Sme veľmi radi, že sme mohli ponúknuť našu platformu organizátorom projektu, a že sme ho tak sprístupnili širokej verejnosti. Každý, kto má rád hudbu a chce talentovaným deťom pomôcť, môže tak spraviť zaslaním daru na výzvu: https://www.ludialudom.sk/rockids,“ vysvetlila PR manažérka portálu ĽudiaĽuďom.sk Natália Báreková.

Ak teda ešte nemáte 29. marca večer program, srdečne vás pozývame na koncert RocKids. Garantujeme vám, že sa skvele zabavíte! Pozrite si videá, nech viete, na čo sa môžete tešiť.

Rockkids plagát Zdroj foto: LudiaLudom.sk