Zelenina na našich trhoch - toxický odpad zo zahraničia?

Po mäse a vajíčkach tu máme celoslovenskú kauzu s toxickou zeleninou! Pomenovali sme ju "zeleninoví Veksláci". O túto kauzu sa už zaujíma aj mainstreamová televízia a dochádza k jej vyvrcholeniu.

Geneticky modifikovaná mrkva Zdroj foto: Shutterstock.com

Je to ako načasovaná bomba, akurát nevieme, kedy vybuchne. O kauze vie ústredný riaditeľ potravinovej kontroly Bíreš a bola o nej informovaná aj ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná.

Čo inde nechcú, posielajú na Slovensko

Náš trh je zaplavovaný často aj vyradeným a toxickým odpadom zo zahraničia, predávaným bez platenia daní na našich slovenských trhoch, ako prebytková zelenina a ovocie zo záhradiek. Frustrovaní slovenskí pestovatelia nevedia, ako so zeleninovými vekslákmi bojovať a takto je to už 13 rokov bez zmeny. Kauza sa týka aj poniektorých maloobchodných reťazcov.

Pomôcť môžete aj vy

Pokiaľ podporíte reportáže, čakajú na vás neuveriteľné výpovede o podvodoch s ovocím a zeleninou. Ak sa však chcete dozvedieť viac, je potrebné podporiť túto aktivitu, pretože už po roku práce na týchto reportážach sú vyčerpané všetky vlastné zdroje, pričom testy potravín aj niečo stoja.

Týka sa to teda aj vás a bez vás to nepôjde. Od 9.9 robíme aj testy GMO (geneticky modifikované organizmy), podporiť nás môžete tu: https://www.startovac.cz/projekty/test-potravin-na-gmo-podvody-v-potravinarstve/

PS: všimnite si, ako na konci videa rýchlo upratala vrece s etiketou Hollandia mimo záber pani na telefóne. Inak, táto pani práve robila po telefóne objednávku... samozrejme, asi od babičky zo záhradky...

Pozrite si celú reportáž na videu:

https://www.facebook.com/patricklinhartbezcenzury/videos/646130738928366/

Zdroj videa: Facebook.com


Pozrite si aj toto video:

Dva veľké problémy nášho potravinárstva: zeleninoví veksláci a diskrimácia slovenského pestovateľa


Zaujímate sa o viac takýchto tém? Potom sledujte našu FB stránku - https://www.facebook.com/patricklinhartbezcenzury/videos/646130738928366/.