Vyskakovanie klbov a pukanie

Príspevok v téme: Vyskakovanie klbov a pukanie
Mark79

Ahoj,

Pred nedavnom sa mi stalo pri futbale, ze mi pri prudsom pohybe puklo v kolene. Bolo to az take ze som citil ako mi preskocil. Myslel som si obcas sa to stane. Problem je v tom, ze sa mi to potom stalo skoro pri kazdom prudsom vypade. Robi mi to uz 2 tyzdne a odvtedy si vsimam aj ostatne klby zacali pukat a dost vyrazne (clenky). Neda sa s tym sportovat, lebo ma clovek pocit, ze raz mu to koleno nevydrzi a proste sa tam nieco ulomi alebo sa proste nevrati spat.

Chcem sa spytat ci mi viete poradit. A este jedna vec. Bral som vyzivovy doplnok na klby podla receptu (cca mesiac) uz ho neberiem, lebo neviem ci to s nim nahodou nesuvisi. Je to Condrofit, ucinna latka glokosamin sulfat 2KCL 800Mg v 1 tablete (bral som 2 denne).

Chcem Vas poprosit o pomoc, lebo klby ma sice zatial nebolia, ale som sportovo zalozeny a s takymito problemami som neschopny hrat ani futbal ani squash. Klb samozrejme vyskoci aj inych cinnostiach.

ojka

the same, môžem sa, prosím ťa spýtať, na tú hypermobilitu ti lekar odporučil len plávanie a ten colafit? dik

the same

ahoj....asi by bolo najlepsie navstivit reumatologa....ci nemas hypermobilitu..ide o poruchu kolagenu vdaka comu mas vyssiu ohybnost,co na jednej strane znie celkom fajn a hlavne aktivnym sportovcom,akrobatom sa to hodí,ale len do istého času...hypermobilita ma niekoľko stupňov..od 1 do 10, pričom čím vyššie číslo,tým väčšia hypermobilita... ja mam stupeň 8.....o tom,že mám hypermobilitu som sa dozvedela len pred rokom, v podstate sa s tym da bezne ziť,ale pri cviceni mavam problemy..casto mavam problemy najma s krconu chrbticou,ked mi casto vyskocia 2-3 stavce....clenky mavam tiez citlivejsie,najmä pri sprintoch,kedze ide o zvysenu pohyblivosť klbov ako je normal,takze moze rychlo dost k vyskoceniu, vyklbeniu,ale nastastie ani raz sa mi nevyklbil,len mi opuchne a v podstate ma na tyzdne odstaví zápalom...odporuca sa vela plavat a dlhodobo, niekolko rokov uzivat vitaminovy pripravok colafit..

ojka

a jeje, tieto condro "veci"..., nepoznam vela ludi, čo by im to priamo pomohlo. A bol si potom za lekarom ešte, že čo dalej? Za mesiac sa totižto niečo takéto "neopravi". /-:

Denz

zrejme najmudrejsia rada.....skonc s futbalom skor ako si klby uplne znicis.
Moj spoluziak od zakladnej hraval futbal a dnes je na polovicnom invalidnom.