ako na dieta v puberte

Príspevok v téme: ako na dieta v puberte
tak ako???

zdravim...moja znama ma problem s dcerou..ma 14 rokov..a v poslednu dobu sa velmi zmenila...vobec si s nou nevie dat rady..je drza, neda sa s nou rozpravat, rozhadava celu rodinu, ziadny respekt..zacala sa flakat s kamoskami, vo vsetkom klame a rovno do oci, doma nikomu nechce nic povedat aj ked vidia, ze s nou nie je nieco v poriadku..prestala navstevovat kruzky, miesto toho beha po vonku a kopec dalsich veci..maju o nu strach aby sa do niecoho nezamotala..neviete niekto poradit ako na nu ist...co pomoze? dobre ju zbit? myslim, ze nie..dat jej zaracha?.. tak ako na nu, tak aby ju uz uplne nestratili...problem je, ze aj ked sa snazia s nou porozpravat, ona nema zaujem...

kafe

Na sme blogu píše jeden ujko:
schwandtner.blog.sme.sk
Je to bývalý alkoholik, čo sa venuje drogovo závislým. Ja by som svoje decko zobrala k nemu a nechala ju tam aspoň týždeň. Alebo ju zobrala do nejakej psychiatrickej liečebne pre drogovo závislých, ukázať jej ako môže skončiť. Nech vidí, počuje a cíti na vlastnej koži, ako dopadne človek, keď je sprostý a nedá si povedať.

Tiež by som sa k nej začala správať rovnako drzo, ako ona. Žiadne dohováranie, prosíkanie, ale tvrdo ako s kusom handry. Ukázať jej, že ak chce skončiť ako troska, je na tej najlepšej ceste. A len stručne povedať - mne ako rodičovi to trhá srdce.

Možno by stačilo si vymeniť pár mailov s tým ujkom, aby rodičia vedeli AKO a ČO robiť s deckom, ktoré je na najlepšej ceste do pekla.

Malcom

vela krat som sa nerozpraval s mojov mamkov ale az ked mi ona ukazala ake to je ked sa svami niekto nerozprava ... vlastne pouzila proti mne tu istu zbran ako pouziva vetsina pubertakov nerozpravala sa somnov tyzden a to mi stačilo dost nato ze som prisiel rovno zanov objal rozplakal sa rovno pri nej a poziadal ju aby mi odpustila vela veci pochopime az ked to sami zazijeme brr uz take nechcem zazit preto si svoju maminu strasne velmy vazim a dakujem ze ju mam :)

Malcomm

vela krat som sa nerozpraval s mojov mamkov ale az ked mi ona ukazala ake to je ked sa svami niekto nerozprava ... vlastne pouzila proti mne tu istu zbran ako pouziva vetsina pubertakov nerozpravala sa somnov tyzden a to mi stačilo dost nato ze som prisiel rovno zanov objal rozplakal sa rovno pri nej a poziadal ju aby mi odpustila vela veci pochopime az ked to sami zazijeme brr uz take nechcem zazit preto si svoju maminu strasne velmy vazim a dakujem ze ju mam :)

zuzic

no niekedy sa stane ze si to sama neuvedomi...mozno si ty mla len stastie ze ti to docvaklo. poznam takych co si to neuvedomili doteraz a uz sa z toho tak lahko nedostanu...

Malcom

Meggy10 mm stov travov a tak dalej ja mam 18 tiez neviem vela o zivote ale aj ja som mal 14 nasiel som si dost zlu particku fajcil som travu kazdy den pil som kazdy den s rodičmi sa mi tiez nechcelo moc komunykovat.tak sa to somnov tahalo rok a pol mozno dva nakoniec som si sam uvedomil ako zijem ze to nieje to čo by som chcel v zivote dosiahnut fajčit travu som prestal alkohol obchadzam nehovorim sem tam si vypijem no a začal som byt ohladuplnejsi voči rodičom ... je lepsie ak si to uvedomi dieta samo ako je nutene utlačane a rôzne zakazi lebo to len bude znasobovat nenavist voči rodicom a dieta bude konat tak ako to rodičia prave nechcu. mojho kamosa dali na liecenie a doteras nema snimi reč radsej pokeca a svojich problemoch somnov ako s vlastnymi rodičmi tak je najlepsie ked sa stoho dostane sama ked sa sama uvedomi aj ked su pripady ked nato nedôjde... bohuzial mladost je v tomto smere zradna hlavne okolie ktore na to dieta vpliva

radana

Puberta je tazke obdobie pre dieta,ale hlavne pre rodicov.Tinageri su presvedceni,ze vsetko,co im povedia,poradia rodicia je to najhorsie..Az casom pochopia,ze vsetko je uuuplne inak.Vynucovanim si rodic nic nepomoze.U nas,ked to bolo uz na nevydrzanie,sme sa syna pytali,ci mu mame kupit prilbu-ked tak s nim plieska puberta...Chvala bohu mame uz toto obdobie v stasti za sebou :)

meggy10

zuzic tak ako si to napisala to dievca nevie ako jej rodicia preto trpia a boja sa o nu, ale teraz ona sa pozera na svet cez ruzove okuliare a musi sama az tak spadnut na dno aby sa sama poucila a to nerobila ale uz bude neskoro plakat, ked si znici zivot.

zuzic

maju to tazke...ked sa nechce rozpravat nasilu to urcite nepomoze...nic v zlom ale ja si myslim ze aj sexovala uz. moje spoluziacky v 14 davno mali prvy sex...neviem ako by som to riesila...keby jej povedala ako si predstavuje svoj zivot, ked si ho takto znici..alebo keby dcera videla ako to mamu velmi boli...ved ma v sebe kusok citu...len ak to bude riesit prikazmi zakazmi a pod. nic sa nevyriesi!

meggy10

tak ako ked to skusala iba zopar x nemusi jej to ukazat v krvy, poznam aj taky pripad ze jedna 18 rocna ma decko a hulila travu a jej mama to dala zistit prostrednictvom jej malej lebo ju este aj kojila, ale velmi vela zmeni aj partia, 14 rocne uz aj sexuju.

tak ako???

skusim znamej navrhnut to s krvou..za to nic neda a aspon si bude ista...ale ak bude krv v poriadku, tak uz neviem ako to riesit..