červené vyrážky a suchá pokožka

Príspevok v téme: červené vyrážky a suchá pokožka
inanitka

už vyše mesiaca mám na tvári nepekné červené vyrážky(bez hnisu)a nehorázne vysušenú pokožku na tvári a taktiež teraz aj na rukách,pracujem v zahraničí na horách kde tu je -10stupňov,čo to môže byť? myslíte že je to zimou alebo to možem mať len z vody čo tu majú?lebo vždy ked sa umyjem som totálne vysušená a tvár ma strašne štípe. ak viete poradiť čo by som mala proti tomu spraviť,prípadne nejaký dobrý krém? teraz som si kupila od welledy krém proti studenému počasiu a aj nočný krém.dakujem za rady

sisi3031

Ano, ja som tiez nikdy nemala problemy s kozou. Ale tuto zimu som si zvykla robit horuci kupel kazdy vecer a potom ma zacalo vsetko svrbiet. Vytvarali sa mi cervene vyrazky. Musela som ist k lekarke. Dala mi velmi mastne kremy, zevraj sa vobec nemam v zime kupat, len obcas! sprchovat v letnej vode, najlepsie bez mydla. A kremovat sa nie kremami ale mliekom. Je to z toho, ze clovek ma v zime vysusenu pokozku, pride do sucheho vyhriateho bytu a ked sa este okupe v teplej vode, je to pre pokozku velky sok, a zmyje zo seba vsetok potrebny maz, ktory ma mat.
Uz je to lepsie, ale musim si davat pozor a dodrziavat jej rady. V lete tym clovek ze sa poti, by to malo byt v poriadku.

ratata

tu na fore uz baby pisali, ze po prestahovani mali pri zmene vody vyrazky, tak je to mozne...tak ju prevar alebo kup balenu a uvidis ci to pomoze:)

inanitka

ratata a tie vyrážky nevieš z čoho môžu byť? možno tie nesúvisia so zimou lebo som ich mala raz aj cez leto. dnes idem vyskúšať prevariť vodu a s ňou si potom opláchnuť tvár,pomáha to?

ratata

kup si v nejakom bioobchode alebo v lekarni kokosovy olej, mne pomaha proti suchej pokozke. Mas to asi z toho mraziveho vzduchu a potom ked prejdes do interieru tak zas z toho sucheho tepleho vzduchu.