Busenie srdca, dusnost

Príspevok v téme: Busenie srdca, dusnost
milan81

Dobrý den,

mám problém s dýchaním. Pretrváva už asi týžden. Asi pred týždnom v noci sa mi rozbúšilo srdce. Postupne sa velmi zrýchlilo akoby ho išlo roztrhnút. Na to som sa zobudil a posadil, po pár sekundách sa v okamihu tep vrátil do normálu. (Takéto daco sa mi stáva tak raz za rok-dva). Odvtedy mám posledný týžden prerušovaný spánok, stále sa budím, rýchlo mi v spánku bije srdce. (Co je asi ciastocne spôsobené aj stresom zo strachu z možného zopakovania toho búšenia). Od toho búšenia sa k tomu pridala i kludová dušnost (a obcasné nepravidelné búšenie srdca), ktorá trvá už asi 5 dni. (Ked ležím tak dušnost nepocitujem). Takéto stavy dušnosti a nepravidelného srdecného rytmu mávam tiež tak raz za rok-dva, ale za jeden-dva dni zmiznú. Mám sedavú prácu, momentálne máme v práci trochu stres ale nechcel by om to hádzat iba na psychiku. Poslednú takúto dušnost som mal pred štátnicami, kedy som sa asi 3 hodiny nemohol vôbec nemohol úplne nadýchnut, a pri trochu hlbšom nádychu alebo rýchlom pohybe ma dost silno pichalo v lavej strane hrudníka. Vtedy som mal dost stres a celé dni som sedel za pocítacom. V minulosti som mal mierne problémy s vysokým krvným tlakom, tlak som si nemeral asi posledné dva-tri roky. Vopred dakujem za všetky odpovede.

Nikkie

Dobrý deň, už asi štvrtý deň mám divné pocity že mi srdiečko nepravidelne prebúši,ked ležím v klude,alebo ked niečo robím, ekg mám v poriadku,bojím sa ,že je to niečo horšie,priateľ mi však vraví že trpím panickou poruchou a len si to namýšľam, no ja to cítim,hlavne ked sa ráno prebudím, alebo cez deň, vraj to môže byť zo stresu a tomu že pracujem len v noci,,,,neviete poradiť?

Romi

Ahojte uz viac ako rok sa trapim silnym busenim srdca,bol som vysetreny uz takmer vsade pricom mi zistili pomaly pulz niekedy aj pid 40,odvtedy mam pacemaker.ale bohuzial tazkosti nepominuli nadalej mam tie divne stavy a pravidelne busenie,cez den si to moc nevsimam je to horsie vnoci idemi niekedy srdce vyskocit z hrude citim ho takmer vsade,vkrku,v hrudi,v hlave, v bruchu kedy kde.ktomu este tie stavy ako nravcenie v hlave ,nevolnost,a strach ze dokedy takto vydrzim.Je to niekedy na zblaznenie a nikto mi nevie povedat cim to je vraj sa moc pozorujem!no bodaj by nie? Liecim sa aj u psychiatra zatial nejake anidepresiva neuzivam sem tsm na noc xanax,ked uz to je moc zle.ak niekto ma nejake podobne problemi prosim o radu dakujem vo pred

dony

Mam taky dotaz...najde sa tu niekto s panickou poruchov kto by bol ochotny si so mnou emailovat o nej ?? a vymienat skusenosti ???? dost by mi to pomohlo.....a teraz k tomu...ja trpim panickou poruchov a liecim sa bez liekov....lieky nemam rad tak to riesim odreagovavanim sa...ale niekedy lezim citim tlak na hrudi ....tak sa chytim za srdce a to ledva citim ...a hned si myslim ze umieram a podobne veci ....alebo naopak niekedy mi srdce ide vyskocit z tela ze sa nemusim ani dotknut a citim ako silno busi....ma niekto rovnaky problem ??

radaka

Mam 18r. Posledne 2 tyzdne sa mi stava, ze v uplnom pokoji (pred TV a pod.)sa mi zrazu tazko dycha a mam tep okolo 115-120. Trva to asi 5 minut, potom to postupne prejde. Stane sa mi to niekedy 1-2 krat za den, a potom aj 3 dni v poriadku. Mala by som podla vas navstivit lekara?

Denisa.K

Ja mam podobny problem cely den mi poriadne srdce nebije,mam tlak 90/80,skoro na umretie! Idem si v noci lahnut spat a srdce mi bije v nepravidelných rytmoch cize predpokladam ze ide o aritmiu.

bekoto

Uz rok mam nasledujuci problem. Mam 32 rokov. Vecer sedim, lezim, pozeram tv. Zrazu sa mi silno rozbucha srdce ( tlak cca. 170/84 ), trva to niekolko minut, zacne mi byt zima a postupne to prestava. Do hodinky som zase ok. Obcas citim jemne trpnutie v lavej nohe, teda dost casto. Objavuje sa to asi 3-4 krat za mesiac. Nikdy nie cez den, vzdy len vecer po 20:00. Internistka ma vysetrila, krv ok aj EKG a dala mi lieky Metoprolol. Pri fyzickej zatazi nemam problem, citim sa dobre. Neviem preco to mam a z coho ale ma to hneva aj ked si na to uz zvykam. Pri prvom takom "zachvate" ma brala zachranka, bolo to dost silne. Teraz je to slabsie ale nemam z toho dobry pocit. Naposledy sa mi silno zatocila hlava ale nakoniec som to ustal a neodpadol. Dal som si magnesium a rano som bol ako ryba. Vie mi niekto nieco odporucit ?

xyz123

ak su tvoje vysledky srdca v poriadku, tak je to tvoja hlava, pri zaspavani nesmies mysliet na srdce, mysli na nieco ine pekne co si prezil, tieto stavy si vlastne vyvolavas sam vo svojej hlave, ak ti otupia mozog liekmi tak to tiez bude fungovat

zdravie14

Jaro 29: osobne nie ale robim poradcu zdravia, tak ludi o ktorych sa staram a to je jedna z moznych pricin Tvojich tazkosti.