Caste zivanie

gemerka

Mne sa zíva od rána až do večera a aj v noci. A keď sa mi zle zívne ale sa pokúšam sa zívnuť a nejde to tak pocitujem sa zle. No neviem to dobre vysvetliť, ale cítim také mierné bolesti v hrdle a v bruchu a sem tam ma zabolí v hlave a neviete z čoho to môže byť??? Zívať celý deň ale aj v noci???

Slobodna

časté zívanie je jednoducho spôsobené únavou alebo nedostatkom cukru, resp. poklesom hladiny cukru- to napr. pri tom športe :) ale aj počas dňa keďže cukor= energia. Samozrejme v zdravej forme.

šumienka

Soas..ja si myslim ze to moze byt tym ze sa nudis. Ja napriklad dost casto zivam v skole, najme na nudnych hodinach ;)..doma vôbec a ani nikde inde. Ale co som si vsimla obcas sa mi stava ze zivam pri sporte. Zeby to mohlo byt aj chrbticou?

Magy

nie je dolezite ci mas pravidelny rezim ktory si nanutis v zmysle "tak by to malo byt". Dolezitejsie je pochopit a vystihnut biorytmy tela a prisposobit im denny rezim. Ja napriklad musim spat denne na 2x. Pridem z prace, lahnem na dve hodinky, a potom som do druhej-tretej hore, spim do siedmej a tak dokola. Ak spim v style "raz za den", mam podobny problem, som cely den dolamany, nevyspaty, zivam - aj ked co sa tyka poctu hodin odspim rovnako ako ked to vyspim nadvakrat. Kazdy si musi ten rezim najst sam, skusanim, pozorovanim. Preto sa hovori ze niekto je ranne vtaca, a niekto nocna sova. Kazdy mame ten metabolizmus inak nastaveny a ist proti nemu - znamena ist proti sebe samemu a nic dobre z toho nevzide.