reinkarnácia..

emka31

To je blbosť, že budem konať zlo lebo si to v budúcom živote ( ak nejaký je) otrpím.Bud to zlo v sebe máš alebo nemáš.
Źijem tak , aby som bola sa sebou spokojná a po nociach mohla kľudne spať. Nie kôli nejakému "budúcemu" životu. Mne len išlo o to, prečo majú niektorý ľudia fóbie, aj ked na to nie je nijaký logický dôvod,prečo sa niekto narodí ochrnutý,niekto nemôže mať deti.Môže to byť náhoda, to je pravda, ale tiež nemusí.Príčina - následok.

bella12

Každý človek je jedinečný a má len jeden pozemský život - a preto ho treba prežívať zodpovedne. Prežívať naplno každú chvíľu a snažiť sa robiť tento svet lepším. Viera v reinkarnáciu v sebe skrýva nebezpečenstvo, že človek sa stane voči svojmu okoliu ľahostajným, v horšom prípade nepriateľským - veď nezáleží na tom, či koná zlo, keď si to v ďalšom živote odtrpí. Žijeme tu a teraz a preto využime náš život ako našu jedinú šancu, kedy môžeme niečo v sebe, vo svojom okolí či spoločnosti zmeniť k lepšiemu.

Gerbil

Nejakú podobne orientovanú tému som tu už videl, a tak sa zopakujem:

Pre ľudí s úprimným a ozajstným záujmom dozvedieť sa o duši a prevteľovaní fakty, odporúčam knihy:

Kniha duchov - Allan Kardec
Život ve světe nespatřeném - Antony Borgia
Zasvätenie - Elizabeth Haich
diela od Dr. Lobsanga Rampu
+ mnohé iné, ktoré si už ale hľadajúci sami zoženú.

jajka001_

mozes sa inkarnovat aj do zvierata, ak zanedbavas svoju dusu a poslanie. ak v zivote tvoja dusa rastie, dostanes lepsie podmienky pri narodeni a pre zivot. o tom je karma. podla zasluh.
to ze si nic nepamatas je preto, ze po smrti sa napijes z rieky zabudnutia. to ti vymaze vsetky spomienky. ale ak nieco vies, napr. hrat na hudobny nastroj, alebo nejake remeslo, tak ti ta schopnost ostane do buduceho zivota, to je uz tvoje. spomienky musia byt vymazane, aby ta netazili. povaha ti ostane, musis bojovat so svojimi chybami. ludia s ktorymi si mal silne puto, nevyriesene konflikty, s tymi sa stretnes aby ste si to doriešili.
ak sa zbaviš vsetkych tuzob, budes oslobodeny od inkarnacii a rozplynies sa v nirvane, rieky blazenosti.

lindt

a mozno si prenasame, len si to nepamatas. Ked ta to podvedome k niekomu "taha" alebo ze s niekym si proste "sadnes na prvy krat", to mozno preto, lebo ste to zacali uz minuly zivot:) Ja sama neviem ako to je, ale je to rovnako logicko-nelogicke ako ist do neba, do pekla.

lost

Nemyslel som to zle, a nechcel som sa niekomu posmievat :)
tak sorry.

Ale ak reinkarnacia, tak podla mna by mala existuvat len jedna, a nie viac druhov, pretoze ako by si clovek mohol vybrat ktori druh by chcel vyuzit? Sice mozno je to uz predpisane v dusi, mozno tym ze silno veri v dany druh reinkarnacie.

Lenze, verit v reinkarnaciu clovek moze v tomto zivote, ale kedze sa ziadne predosle skusenosti neprenasaju z predoslich zivotov, ako mozem vediet, ci som na nu veril aj minule, alebo ci na nu budem verit aj nabuduce..

Ale mozno je to tak, ze ked je clovek dobry tak sa posunie o jeden bod hore cize zviera > clovek a ked je zly tak ide spat clovek > zviera, lenze zase mi neda pokoj ta otazka, ze co ak sa nabuduce narobim v rodine povedzme mafiana a potom vdaka tomu klesnem dole.. i ked mozem to vnimaj aj ako "test vyssej urovne". Cele je to komplikovane, kedze najvacsi vplyv na samotne dieta a tym padom aj cely zivot jedinca maju rodicia a okolie, lenze ktovie ci aj na samotnu dusu maju taky vplyv.

Reinkarnacia znie celkom zaujimavo, lenze skoda ze sa neda preniest aj mysel, alebo aspon cast z nej. Na druhu stranu ktovie ake dobre by to bolo, ak by bola mysel zatazena X zivotmi :)