prosím o radu

Príspevok v téme: prosím o radu
dontknow

Ahojte, mám jednu prosbu na Vás tu na fóre. Jedno dievča z rodiny má veľmi vážne problémy.
Skúsim nejak popísať o čo ide. Dúfam že to bude zrozumiteľné. No tak kedysi dávnejšie jej diagnostikovali hyperventilačnú tetaniu. Raz sme šli autom, a nejak z ničoho nič jej začali tŕpnuť končatiny a jazyk a vyzerala ako v kŕči. ako keby ju niečo zvnútra zväzovalo. a tak sme volali sanitku a po nejakej infúzii bolo všetko v poriadku. ževraj to bolo spôsobené tým, že prirýchlo dýchala a do krvi sa dostávalo niečo čo spôsobilo taketo ochabnutie. no zľakol som sa, vyzeralo to strašne.
tá tetania bola diagnostikovaná po takýchto situáciách.

po období nejakých vírusov v rodine, chorá sestra a mama, jej po čase diagnostikovali angínu. jedla týždeň antibiotiká a tie nezaberali. stále boli vysoké horúčky, a tak nasadili ďalšie, o dosť silnejšie, a tie ju úplne solili. proste bola po nich oslabená. takisto mala problémy so zrakom. ktoré mala aj počas tej angíny. doktorka vravela, že je to spôsobené tou angínou, že jedine tým. a tak doužívala tie antibiotiká a horúčky boli preč. no neustále bola a stále je hrozne malátna. a takisto má problémy s tým zrakom a orientáciou. bola na vyšetrení so srdcom, a všetko v poriadku. bola na vyšetrení zraku. a všetko v najlepšom poriadku. neviete mi pomôcť? o čo by mohlo ísť? doktori na nič neprišli. stále krv v poriadku. ale dievča vyzerá hrozne utrápene. pravidelne papá, ale váha jej ide pomaličky dole ( nie nejak rapídne a naraz )

neustále je napätá. často sa stáva, že ju chytí stav, ako keby jej začal tŕpnuť hrudník a celkovo oblasť pod krkom, nemôže dobre dýchať. ako keby jej to stŕplo. popisuje to, že má bulvu v krku. okamžite príde únava a klipkanie očí. musí si ľahnúť. takisto je to doprevádzané tŕpnutím končatín a jazyka. ono to prejde. po chvíli. ale je to na nič.
ďakujem vopred.

dontknow

CTčko absolvovala cca pred rokom. Neviem z akého dôvodu, ale všetko bolo v poriadku. V akých intervaloch je možné ísť na CT? Doktor sa ževraj ani len nezmienil o neuro..