Dorzálny osteofyt - problém so zápalom

Príspevok v téme: Dorzálny osteofyt - problém so zápalom
VladoB

Dobrý deň. V minulosti som si 3-4 krát odležal lumbago (kríže). Príčinou bol podľa lekára zápal sakroiliakálneho kĺbu (pravá strana - prechladnutie), naposledy pred 2,5 rokom. Vtedy sa mi mal údajne vytvoriť aj výrastok, dráždiaci nerv (dorzálny osteofyt, zasahujúci do spinálneho kanála), ktorý sa hneď zapálil, čo spôsobovalo bolesť, vyžarujúcu do pravej nohy. Bolesť sa prejavoval hlavne počas sedenia. Tento zápal sa však podarilo medikamentózne vyliečiť a bolesť sa stratila. Počas vtedajšej liečby pomáhal na okamžitú úľavu akýkoľvek pohyb, najmä plávanie, chôdza.
Pred cca 2 mesiacmi sa bolesť vrátila. Zo začiatku som jej nevenoval pozornosť, zabudol som už medzičasom na predošlú skúsenosť a nijako som problém neriešil. Po čase mi lekár predpísal liek Nimesil, ktorý okamžite na zápal výrastku zabral, ale účinok sa zastavil a zápal, a tým aj bolesť, celkom neodstránil. Po ďalšej návšteve mi predpísal Napsyn a Sirdalud, teraz som v 1/2 balenia a problém sa nijako nezlepšil, mám obavy, že sa ani nezlepší. Ako v minulosti, opäť na okamžitú úľavu pomáha akýkoľvek pohyb, najmä chôdza. Bolesť sa objaví a stupňuje, čím dlhšie sedím, čo predstavuje pre mňa obrovský problém, nakoľko mám práve sedavé zamestnanie. Takisto šoférovanie auta dlhšie ako 30 minút je utrpením.
Nedá sa tento problém vyriešiť radikálnym a definitívnym spôsobom, napr. odstránením výrastku? Môj lekár konštatoval, že zápal sa môže kedykoľvek bez zjavnej príčiny vrátiť. Ďakujem za reakcie.