Liecenie na miczkiewiczovej

lulaaatlsta

cawte,no ja som tam tiez bola 2 mesiace koli bulimii a zachvatovemu prejedaniu ale moc mi to nepomohlo,stale som na tom rovnako mozno este aj horsie:((

ShaulaThalit

To fakt už zrušili oddelenie detskej psychiatrie? Ja som tam bola a boli tam aj baby s depresiami bez PPP a teda sme sa riadne niekedy nachichúňali :)

pacientkaaa

lulu uz to nie je aj detska psychiatria , uz je to samostatne oddelenie pre pppckarky , zrusili to kvoli tomu ze dievcata ktore sa na to liecia potrebuju klud , ale ja osobne som zavidela tym co zazili este to spojenie s detmi , lebo rozhodne ste sa tam nenudili:)

lulu81

mne osobne doktorka Havlíčková veľmi pomohla. vďaka nej som prestala manipulovať s jedlom. a už je to krásnych 6 rokov a ešte stále na ňu myslím len v superlatívoch.

silvus28

Pani doktorka Havlíčková z nemocnice na Mickiewiczovej je tá najlepšia lekárka akú poznám, je férová a má ľudský prístup k pacientom, nie ako doktorka Horváthová, tá je mladšia a v kuse nič nestíha, je rozlietaná a potom nemá čas ani na pacientky, ale na druhej strane uznávam, že častokrát zastupuje aj na celej dospelej psychiatrii, takže má toho naozaj veľa, ale to by nemalo byť na úkor pacientiek!!!

lulu81

nikulka, vykašli sa na shaulu!!!

ja som sa tam liečila z bulímie, a dostali ma z toho. je to vec postoju k liečbe a k sebe samej. ak ťa nanútia k hospitalizácii, alebo ty sama nie si plne presvedčená, že sa chceš liečiť, budeš sa pravdepodobne správať ako ona.
režimu sa nestrachuj, nie je to až také tvrdé, ako to opisovala. v Pezinku je to horšie. tam nemôžeš ísť pokojne ani na záchod, pretože nestíhaš. tam máš tak nahustený denný režim. a navyše tam nie je taký individuálny prístup k pacientke.
čo sa týka toho bazéna, ja som z 5-tich mesiacov, čo som tam strávila, plávala 2-krát. inak som čítala v šatni. jednoducho som lekárke vysvetlila prečo som neplávala.
a tie pleťové vody obsahujúce alkohol berú preto, lebo je to aj detská psychiatria. takže, keď príjmu nejaké hyperaktívne dieťa, nikto by ho nezvládol ustriehnuť, čo, kde a kedy prehrabáva, alebo kvôli potencionálnym samovrahom.
kontrola po použití toalety je nutná! priznajte si, koľké z vás by nemali pokušenie ju použiť ináč, ako je obvyklé?! a vy si fakt myslíte, že samotným sestričkám to nie je trápne?!
čo sa týka liekov a alkoholu, tie nie sú povolené v žiadnej nemocnici. nielen na psychiatrii.
bez liekov to jednoducho nejde. tie stabilizujú pochody v hlave. napríklad magrilan potláča chuť prejesť sa. ale takých je viac. je treba nájisť tú správnu kombináciu liekov. a po čase uvidíš, že ich už ani nebudeš potrebovať.
povinnosťou sestier je zapísať, koľko ktorá zjedla, aby lekárka vedela, ako dodržujete režim. a výhovorky, že toto jedlo nemáte rady, je neprípustná a klamlivá! pretože PPP-čkárky (pokiaľ t jedlo nejde von), nemajú rady. je to vaša obvyklá výhovorka. vy to viete, ja to viem, doktorka to vie. čo by ste si položili na tanier? dusenú zeleninu na pare? pravdepodobne áno! strach z pribratia je príliš veľký na to, aby ste od začiatku dokázali v nemocnici normálne jesť.
čo sa týka režimu ako takého, každá z dievčat si musí nacvičiť, že život nie je len o jedle. tam vonku vás čakajú aj iné veci. nielen jedlo, záchodová misa a cvičenie. snažia sa vás pripraviť na to, že ako sa počas liečby stane, že zakopnete, aby ste neodložili všetky svoje povinnosti a neprišli tak aj o to, čo máte. ja som to urobila a ľutujem to doteraz.
nikulka, vyser sa na shaulu a jej podobné! liečba má význam! zdravie má význam! život bez neustálej myšlienky na jedlo má význam!

pacientkaaaa

Mne tato nemocnica zachranila zivot , rezim nie je tak prisny ako to tu niektore popisuju , ked sa nad tym zamyslite vsetko je to pre nase dobro , bolo to tazke , naplakala som sa ale viem ze doma by som to nikdy nezvladla a tejto nemocnici vdacim za novy lepsi zivot , uplne sa mi prehodnotili vsetky priority a bolo to skvela skusenost , nastupovala som so 48 kg pri 173 cm , priepustnu vahu som mala 56 kg , bola som v nemocnici dva a pol mesiaca , teraz mam 63 kg , vahu ani jedlo vobec neriesim a uzivam si zivota , som neskutocne stastna a zato vdacim najma lekarke havlickovej a skvelym sestrickam , vsetkym vam anorektickam a bulimickam radim aby tam isli , ale nie trucovat ( ako napr shaulathalit) ale skutocne sa snazit vyliecit a pocuvat rady lekarov i sestriciek lebo tie vam chcu len pomoct , ked tam trucujete zbytocne zaberate miesto dievcatam ktore sa chcu skutocne vyliecit , nikto na mna pri liecbe netlacil , sami si urcejete kolko zjete , ale motivuje vas ze ked zjete tolko a tolko mate vychadzku alebo mobil , niektorym sa to zda prisne ale ako inak by vas prinutili zacat jest ? vsetko je to len a len pre vase dobro , aj kontrola wc , je to uplne normalne pretoze keby sa to nerobili kazdy by tam zvracal a nikto by sa nevyliecil, a shaula nechapem co tu trepes o tom ze si musela hlasit kedy mas menstruaciu a kedy si bola na velkej lebo to sa hlasi v kazdej nemocnici ! aj ked si v nemocnici na zapal pluc tak to musis hlasit , takze baby nenechajte sa odradit trucovitymi babami a bezte sa liecit !

lililili

Ja som tam bola tiez a poviem vam, uz nikdy v zivote!!!! Radsej 100 krat do pezinka, aleboo do inej nem.!!!
take veci sa tam diali, napr. ine baby mi strcili do vacku prazdne obaly od prehanadiel aby sa ich zbavili, sestricky mi to nasli a hned to bolo na mna, hoc som nemala ani vychadzky povolene(nenapadlo ich, ze som si to nemala kde kupit). Rodicov som nemohla vidiet dlho a pod.. Neviem ci je tam este dr.Dymova, ale ona by sa mala dat preliecit ako prva...

somebody

Ja som tam bola pred dvomi rokmi, rezim bol prisny, ale mal svoje opodstatnenie, aj kontrola toalety.
Sestricky aj lekarky su dobre, empaticke, ked treba, ale aj neustupcive-pre nase vlastne dobro.
Psychoterapia sa celkom da-psychologicka je skvela, ale psycholog je ehm... svojsky.
Jedlo je vacsinou bez chuti, ale ked zjes to, co Ti daju, mozes si pridat zo svojho a na olovrant si k suchemu pecivu mozes pridat bez ohladu na to, ci si zjedla vsetko.
To, kolko clovek zje, sa samozrejme zaznamenava, ale nikoho nenutia, len dozeraju na to, ci niekto jedlo nevyvrati, nezahodi, neschova, neukradne... a samozrejme sa dba o pitny rezim.
Cvicit sa moze s vlastnou vahou-ranna rozcvicka bola tusim 10 min, vecerna 5min, od BMI=17 20min, raz tyzdenne pol hodina plavanie od BMI=16.5
Pri prijati Ti lekarka vypracuje individualny terapeuticky plan, ktory urcuje, za co mas ake ulavy v rezime, napr. pouzivanie mobilu, vychadzky, ale da sa dohodnut aj nejaka ina "odmena". Plan je platny az potom,co ho odsuhlasis a podpises, ale trvaju na cielovej hmotnosti na spodnej hranici normy.
Naozaj som si tam chvilami pripadala ako zvieratko v ZOO, nie kvoli rezimu, ale ked prisli medici-stali nam za chrbtom, nechali si vysvetlovat, co je to ppp, pozerali na nas-a pocas toho obeduj nieco kaloricke, co Ti ani nechuti-no dakujem pekne...
Celkovo mam vsak pocit, ze mi to velmi pomohlo, sice som niekolkokrat znova klesla pod hranicu anorexie a stale beriem konske davky liekov, ale je to OVELA lepsie, nasla som tam samu seba a skvele kamaratky, s ktorymi sa navzajom tahame nahor.
Takze napriek vsetkym negustioznym zalezitostiam, ktore liecba obnasa, sa oplati skusit.
Vsetkym, ktori sa snazia dostat z toho pekla drzim palce, aby sa to podarilo, a tym, ktori sa vyliecit nechcu, prajem, aby nasli dovod snazit sa z toho dostat

ziggyy

Baby vam sa dalo aj zo stehiemn schudnut lebo mam pocit že ja zo vade len stehna nie :( ako ste to spravili aby vam aj zo stehien a po akom case?už dlho tymto trpim a tie stehna sa držia a držia:( pomoc