Je povinna prehliadka u zubara pocas tehotenstva?

zuzana1104

prosim vas a stacilo by keby som tam len zaklopala a poprosila ju len nech mi tam da to razitko? takisto aj na plucne?? pls poradte

jancecka

ja som v 6 týždni a na prehliadku máš nárok od poisťovne ako tehotná dva krát za rok. Aj dokonca moja gynekologička žiada potvrdenie, že som tam bola.

aknitka

no ja neviem, ale tehotná som bola v roku 2007 a na zubnú prehliadku som musela ísť. bola na to aj špeciálna kolonka v tehotenskej knižke kde musel zubár dať pečiatku. a moja sestra bola tehotná vlani a tiež musela ísť "po pečiatku" k zubárovi. takže ak by to povinné nebolo prečo by tam tehotné posielali? neviem....

maja11

Pred 22 rokmi to bolo povinné. Zubný lekár musel dať do tehotenskej knižky pečiatku o obsolvovaní prehliadky. Inak hrozilo, že nedostane žena materskú.

datelinka

n,, to už znie ako mágia :-)))
žena ktorá tehotná ostane so zubným kazom,
zúbky jej odnesú čert s ďasom :-)))
saxy, ide o to, že zub, alebo zubné lôžko môžu slúžiť ako zdroj bakteriálnej infekcie, a to nielen počas tehotenstva, ale samozrejme je potrebné podchytiť stav chrupu najmä v tomto období, keďže sa môže infekcia za určitých okolností preniesť aj na plod.