spinning

Inga22

Jaska, dosť záleží aj od inštruktora. Ja som ich už vyskúšala niekoľko. Ale máš pravdu, naozaj idem na pokraj svojich síl, nechám sa vyhecovať no a to z hľadiska chudnutia nie je dobré. No ale zase tá úžasná nálada...:).

Ja by som tiež potrebovala zhodiť cca 5kg. Ale ja sa už ani nevážim (tie čísla ma iritujú :) ), iba sledujem na sebe či sú mi nohavice voľnejšie alebo nie :). Ja mám problém so sladkým, snažím sa ho obmedzovať, ale z času na čas zhreším...Viem, že sa mi nepodarí sladké vylúčiť úplne zo svojho jedálnička, no chcela by som sa dopracovať do fázy, kedy mi jablko nahradí čokoládu..(dlhá a ťažká cesta :) ). Tak uvidíme :)

...a ešte niečo...ja doma rotoped nemám..Síce som si objednala stepper, ale sadá naň prach. Sama sa neprinútim, keď už som však objednaná na spinning, aj keď sa mi práve nechce (čo je málokedy...zatiaľ :)) ) idem...Doma by som sa neprinútila.

jaska

Inga22, ja sa praveze stravujem zdravo v podstate stale - 5x denne, celozrnne veci, zeleninka, cottage atd. Prave preto a cudujem, ze to s vahou nic nerobi :( Potrebujem dat dole mozno len 5 kg, nedavam si zase nerealne ciele, nikdy som nebola vychudnuta, ale tych 5 kg by to chcelo ... Mam 167 cm a 70 kg :((
Na spinningu som nevladala len prve 2-3 razy, potom uz v pohode. Mna by netrapilo, co si pomyslia ostatni, ze si idem svojim tempom, ale to potom naco tam budem slapat ked pojdem uplne od veci :) ? To mozem slapat doma na rotopede svojim tempom. A na tom spinningu sa to ani neda, ta atmosfera tam to ta normalne nuti vyblaznit sa :)

Inga22

Jaska,

vieš, že na to, aby sa začal proces chudnutia treba viac vydať ako prijať. Ja som si kúpila knihu od Václavy Kunovej (Jak hubne labužník). Je tam zostavený jedálniček, typy na raňajky, obedy, večere. To by Ti mohlo tiež pomôcť. Ja som však toho názoru, že stravovať sa zdravo (podľa odporúčaní niekoho) krátkodobo, resp. po dobu, kedy dosiahneš svoj cieľ nemá význam, pretože ak opäť vkĺzneme do vôd predošlých, sme opäť na začiatku. Preto ide o dlhodobú záležitosť. Ale to isto sama vieš.

No a čo sa týka toho spinningovania...s tým by som si hlavu nelámala, že ideš mimo tempa ostatných. Ja chodím tiež, nie kvôli tepovej frekvencii, ale kvôli tomu, že nevládzem :))). Sme tam predsa kvôli sebe a nie kvôli ostatným.
Držím Ti palce nech sa dopracuješ k postave, s ktorou budeš spokojná :).

jaska

inga22, jaaaj, este som zabudla! Ano ten merac pulzu som si aj planovala kupit a sledovat si tepovu frekvenciu na tom spinningu. Ale podla mna by som potom vobec nesla v tempe ako ostatni, ked by som sa chcela udrzat vo vhodnom pasme. A take mi to prislo divne, ze si tam len tak poslapem svojim tempom, uplne inak ako ostatni :)

jaska

Tommy°Lie, uf! No co ti ja uz viem? :(( Hodila som si to do googlu a uz len hladala a hladala...

inga22, no ja uz som uplne zufala :(( Stravujem sa 5x denne, male porcie, poobede skor zeleninka, bielkoviny a tak... Co sa tyka stravy tak tam myslim nerobim chybu. A nechudnem a nechudnem :( Tak som zacala pred casom ten spinning a vysledky boli presne opacne. Tak chcem skusit teraz striedavo plavanie, zumbu, tea-bo, cca kazdy 2. den. Ale ci to konecne pomoze ... :(

inga22

Jaska,

zumba je taktiež úžasná. Avšak, nevenujem sa jej pravidelne. Tae-bo som cvičila kedysi dávno, vtedy som naozaj schudla, mala som vhs-ku, kde precvičoval Fredy. Nikdy som tú kazetu neprešla celú (čím ďalej, tým náročnejšie cviky) ale i tak mi to pomohlo. Myslím, že každý šport, pohyb, pri ktorom sa človek vypotí musí byť prospešný. (Určite lepšie ako sedieť doma s chipsami pri tv :). ) A plávanie tiež, i keď pri ňom sa naozaj nezapotíš (čo môže byť výhodou). Plávanie je veľmi šetrný šport, ale tiež je dôležité vedieť správne plávať (ja by som potrebovala odborný výcvik :) ).
No a ja chcem taktiež zhodiť pár kg, vyformovať postavu. Nohy mám dosť pevné, tak dúfam, že sa mňa to Tvoje spomínané zhrubnutie lýtok týkať nebude. No a tiež mi napadlo, že by bolo možno vhodné zaobstarať si pulzmeter a sledovať si tepovú frekvenciu počas cvičenia a držať sa tej, ktorá je zameraná na spaľovanie tukov, ak chceme spáliť tuky, prípadne tej, ktorá je zameraná na formovanie, ak chceme formovať atď...Nie som odporník, nevyznám sa do tejto problematiky. Ale v dnešnej dobe, ak človek chce, nie je problém nájsť si informácie.

Úpravou stravy, najlepšie dlhodobou, (inak sa môže dostaviť všetkým známy jojo efekt), naštudovaním potrebnej literatúry, cvičením to dolu musí ísť. Ak nejde, niekde sa robí chyba.

A verte, že ja bojujem tiež :). Tak bojujme spolu. Pôjde nám to možno ľahšie.

Tommy°Lie

Jaska

prosím ťa pekne, mohla by si poradiť odkiaľ si stiahla DVD ZUMBY ? moje hľadanie bolo neúspešné a na tie klasické cvičenia v telocvičniach nemám čas :(

jaska

inga22, to mas pravdu - pocit pri cviceni aj po je super, to ano. Ale pokial mas navyse par kil, tak ti nestaci iba " dobry pocit ", ale aj nejake tie vysledky ...

A co pomaha na chudnutie, to som zatial nezistila :)) Upravila som stravu, ale nic :( Tak pridam nejaky ten pohyb zase. Rozmyslala som nad plavanim a stiahla som si z netu DVD ZUMBA, tak skusim podla toho. A este mam niekde na videu tea-bo, to je tiez fajn.

inga22

Ja chodievam asi od augusta. Posledné tri týždne dosť intenzívne (3x do týždňa). Nepozorujem na sebe žiadne zmeny, čo sa týka váhy či proporcii. Ale cítim sa oveľa lepšie, úžasný pocit mám, ak zvliekam zo seba celé prepotené tričko :). Ja vrelo odporúčam, už len kvôli tomu pocitu...zabavíte sa a vyplavíte množstvo endorfínov :).