Nemozem zaspat...

Príspevok v téme: Nemozem zaspat...
Nnika

zdraviim :) mam taky problem. ze vecer ked idem spat, tak nemozem zaspat..vzdy zaspavam cca 2hod. trva to zhruba rok..a nepamatam si zeby som aj pred tym mala taketo problemy...je jedno kde spim, proste mi to trva dlho..stale len rozmyslam a uvazujem nad vsetkym co mi pride na um..aj ked som uz velmi unavena stale nemozem zaspat..prsim o radu :)

Nelina27

predtym ako zacnete uzivat lieky ako persen, benosen a pod, pripadne este horsie, ktore su na recept a su navykove, skuste MELATONÍN, da sa kupit aj v lekarni od roznych vyrobcov a aj na nete. nejdem sa tu rozpisovat o jeho ucinkoch a mechanizme posobenia, da sa to vsetko lahko vygooglit a prestudovat, ale mne velmi pomohol...

imaginary

nešťastná, homeopatiká mi nejako nezaberajú, mala som valecaps plus, sedatif pc..., ale lekárka mi z iného dôvodu (tetanické stavy) raz predpísala fľaštičku Frontinu, a po tom som zaspala ako bábo, a ráno som sa budila oddýchnutá. je to však návykový liek, takže keď mi ho sama už nepredpisovala, nepýtala som si (mala som ho brať len pri tých tetanických stavoch, a ja som ho jedla skoro každý večer na spanie, tak som balenie vyjedla skôr ako bolo predpokladané).. radšej som sa s tým doktorke nepriznala :)

imaginary

mám ten istý problém... v noci keď som už zúfalá, lebo viem že napr. o šiestej vstávam, a ležím v posteli od jedenástej a už sú dve - tri hodiny nadránom, si v zúfalstve hovorím, že by som mala ísť asi psychiatrovi nech s tým niečo spraví.. ale cez deň vidím všetko inak a odvahu nikdy nenaberiem. niekedy to má súvis so stresom, no inokedy som úplne v pohode, ale spánok nie a nie prísť.
skús si šalviový čaj, alebo nejaké iné čaje -bylinkové mixy "na dobrú noc", čo predávajú v čajovniach.. horúce mlieko s medom, horúci kúpeľ pred spaním... dve hodinky pred plánovaným spaním už necvič (ak chodíš poobede - večer cvičiť), lebo organizmus sa tým "nabudí".. tiež som čítala, že je dôležitá spánková hygiena. na svojej posteli nerobievaj nič iné (čítanie, pc,...) než spánok. spi vo vyvetranej chladnejšej miestnosti.. a ak nezaspíš viac ako za 30 minút, opusti izbu a choď napr. do obyvačky pozerať telku, a potom sa vráť a skús si znova ľahnúť..
mne z toho máločo pomôže keď ma nespavosť chytí, ale za pokus nič nedáš.. asi najradšej mám ukľudňujúce bylinkové čaje.

nešťastná

natalia123 to isté aj ja, nemnôžem zaspať skôr ak oo 1 hodine v noci, ale ráno musím vstávať, ale niekedy nezaspím vôbec.

natalia123

Mam tiez podobny problem, nemozem zaspat priblizne 1 hod. potom co si lahnem do postele. Taketo nieco, ze spanok cez den, neprichadza do uvahy uz vobec...to nezaspim ani nahodou...
Neviem cim to moze byt, hoci mam denne vela fyzickej aktivity. Bud je to kvoli tomu, ze vela pred spanim este premyslam alebo mam naruseny rezim a zaspime len v urcitych intervaloch, tzv. ked nezaspim napr. o 10 pm nezaspim cca 2 hodiny, az o takej 1 am. inak si to tiez ani ja neviem vysvetlit. Mne este pomoze horuci kupel pred spankom, hlavne sa uplne odreagovat os stresujuceho zivota. Nechcem brat predsa zaidne lieky, na to som este malda....ale myslim si, ze je to psychika

lost

No ja son na tom obcas podobne a je takmer vzdy uplne jedno aku fyzicku namahu vynalozim :)
Raz ked som hral tenis s jednym borcom, tak mi povedal ze clovek po dlhej tenisovej hre nezaspi tak lahko z toho dovodu, ze mu adrenalin vyskoci tak vysoko ze trva to dlho kym sa telo zastavi (a zaspi).
neviem co je na tom pravdy, nie je tu nejaky lekar alebo biolog? :)

Nnika

mirka 23...no sak stava sa, ze zaspim ale to nie casto:) ale aj ked som bola makat na stavbe 7hoh v kuse a vecer este tancovat, tak aj tak som zaspavala aspon hodinu...

mirka 23

3-4 hodiny fyzickej namahy určite pomôžu. Zoberem ťa na stavbu, alebo po troch hodinach vo fitku zaspiš aj na obed.