kefirove a acidofilne mlieko

Endiska

ja som zase citala, ze je dobre pit to vecer (nepamatam si presne co tam bolo, nieco s tym ze to ma vela bielkovin a teda stavebnych latok, telo sa dobre regeneruje v noci a uvolnuje to nejake hormony co tiez uz neviem co robia... neviem presne co tam bolo o tom pisane...) tak neviem... ake mate ostatni skusenosti??

opla

začala som piť cmar, ten je vraj naučinnejší. Len mliečne vyrobky by sa nemali piť uz večer, lebo sa zaťažuje trávenie.

asdf1

Acidofilné mlieko, získavané kysnutím pomocou Lactobacillus acidophilus, je obľúbeným nápojom. V porovnaní s mliekom má viaceré priaznivé účinky. Je ľahšie stráviteľnejšie a má vyšší obsah niektorých vitamínov. Pôsobí aj proti prítomnosti škodlivých baktérií v čreve, čím upravuje ich funkciu. Ničí choroboplodné mikroorganizmy v žalúdku a v črevách, alebo im bráni, aby ochorenie vyvolali. Okrem toho povzbudzuje náš imunitný systém a podporuje trávenie. Acidofilné mlieko napomáha udržiavať zdravú črevnú mikroflóru a podporuje tvorbu protilátok na mnohé ochorenia. Je ľahko stráviteľné, pretože obsahuje mliečne kultúry, ktoré premieňajú mliečny cukor na kyselinu mliečnu.

A-Z

Oba su kyslomliecne vyrobky, cize oba obashuju probioticku kulturu. Lisia sa len v tom, aka kultura bola pouzita pri ich vyrobe.
Takze mozes striedat :), + k tomu Zakysanky a jogurty...