aky krem pouzivat?

kaca 1

Ahoj,Majka.
Mám dcéru 20 ročnú,ktorá má atopický ekzém od 3 mesiacov.Má takisto veľmi citlivú pleť.Keď začala dospievať bolo treba používať aj normálny krém,trebárs pod makeup.Ak Ti môžem poradiť tak vyskúšaj krém AA,alebo Avene,kúpiš ich v lekárni.Cenovo sú dostupné,možno stoja o niečo viac ako ten mandľový,ktorý Ti vôbec neodporúčam.Hydratačný krém je dobrý v lete,pretože zásobuje pleť vodou,na zimu však nie je vôbec vhodný,odporúčam premasťújúci,z týchto krémov je veľký výber a ešte sú hypoalergénné,takže sú veľmi vhodné na citlivú pleť,vyskúšaj a uvidíš.Ak budeš spokojná tak Ti ešte odporúčam používať aj pleťové mlieko na odličovanie,pretože v zásade by mali byť prípravky na ošetrenie pleti takej istej značky ako krém pretože potom sa nemôže stať,že máš zlú reakciu.

majka__

jajkafr
ide o to, ze ja som nikdy nemala problemy s pletou - ani pocas puberty. teraz mam pomaly 22 rokov a na licach sa mi vyhodili ani nie vyrazky, ale skor take cervene flaky, ktore ma svrbia (tak neviem, ci je to alergicka reakcia alebo co). a okrem toho sa mi urobili take mensie "mapy" na tvari, co nie je prijemne, najma ked ma upozorni niekto, ze co to mam na licach. mensie vyrazky som mala vzdy len par dni pred menzesom, ale tie zmizli a vzdy boli iba v okoli nosa. a inak spozorovala som, ze sa mi na licach aj na nose par krat objavili take biele supinky, ale to mozno 2x.
citala som niekde v casopise (asi Zdravie), ze jeden z tych kremov (bud vyzivny alebo hydratacny) vraj upchava pory na tvari a tak vraj vznikaju dalsie vyrazky. takze toto by som zaiste nechcela. tak preto sa skor pytam, ze co je lepsie - ci hydratacny alebo vyzivny.

jajkafr

majka
keďže máš citlivú pokožku je ťažké nájsť si vhodný krém najlepšie je keď vyskúšaš viacero krémov a nájdeš si ten, ktorý vyhovuje tebe. Ja mám tiež suchú citlivú pokožku a vyskúšala som už množstvo krémov momentálne mám mandľový od AB a je celkom ok, jeden čas som si dávala na tvár Excipial U lipolotio a tiež to dobre hydratovalo, ale ja experimentujem keď mi dochádza krém prídem do obchodu kúpim niečo na citlivú suchú pokožku a skúšam keď nedostanem alergickú reakciu alebo sa nevyhádžem tak je dobre ... :)
každý sme iný, každému robí dobre dačo iné takže treba skúšať ... je dobre tiež vyskúšať najprv vzorku a podľa toho si vybrať