prelozenie predmetu

cajik

ano, ale myslim, ze v tom pripade sa dany iny predmet berie tiez ako "opakovany", tzn. mas narok na jeden riadny a JEDEN opravny termin. ak nespravis, letis zo skoly.

katka...

Ked teraz nezrobis skusku, tak si na buduci rok mozes zapisat iny povinne volitelny a tento co neurobis teraz ta uz nemusi zaujimat. Aspon u nas to tak bolo. Ale daj pozor, aby si mala dost kreditov, aby si sa dostala do vyssieho rocnika.

mikinka

jasne,vdaka.....takze ked trz nezrobim skusky zz toho predmetu a dam si ho prelozit,mozem si ho vymenit za iny a cize budem robit skusku uz ztho co si vyberiem a nie u toho co som mala najprv nezrobeny ?

cajik

Aj tessy ma pravdu. u nas je to presne tak, len som nevedela ze to je podla zakona :). ale, ak sa niektory predmet vyucuje len v zimnom semestri, tak ho mozes absolvovat len v zimnom semestri, tzn o rok.

Tessy06

podľa zákona o vysokých školách máš právo zapísaný a neabsolvovaný povinne voliteľný predmet zapísať si ešte raz, alebo si namiesto neho vybrať iný z povinne voliteľných predmetov; podmienkou je dosiahnuť stanovený počet kreditov

datelinka

tak mikinka, presne tak ako píše čajík, je to odlišné na každej fakulte, na každej univerzite, preto tá moja rada.