Prírodné super tužidlo na objem

Príspevok v téme: Prírodné super tužidlo na objem
sweet_lolitta

Napisem sem "recept" na prirodne tuzidlo na vlasy, ktore si mozete urobit doma. Vsetko co potrebujete su LANOVE SEMIENKA (stoja par centov), ktore povarite vo vode asi 10 min a scedite. Vznikne rosolovity gel, ktory si mozete natriet do korienkov ale aj na vlasy pri natacani natackami. Je absolutne neskodny, super tuzi a vytvara ohromny objem :)
Kludne napiste svoje postrehy k receptu :)

Bublinka-Sendy

Ahojec....a nezanechava to na vlasoch nic?niekedy sa stava ze po roznych pripravkoch ci prirodnych cii umelych na vlasoch po celom dni ostava taky akoby prasok alebo ako by som to nazvala....akoby sa to po celom dni s vlasu odlupovalo...mam uplne cierne vlasy takze mi na nich vidno dokonca aj prach :-) :-) :-) :-)

Lili126

Na 2 PL ľan.sem. som použila 2 dcl vody, nevarila som to na miernom ohni ani 10 min, a taká hustá hmota z toho vzišla, že som to nevedela ani cez 3 sitká precediť,s prepáčením ako sopeľ velmi velmi husté to bolo, tak som ešte pridala 2 dcl vody a bolo to ok :)

NikiBlizzard

Nuz, vyskusala som a musim povedat, ze je to ozaj uzasne:) Nenatacala som si vlasy, len po umyti vtrela ten vyvar z lanovych semienok do vlasov a vyfukala. Obvykle mi takto ziskany objem pomocou tuzidla spadne do hodiny, je druhy den a moje vlasy su poznatelne objemnejsie:) Diky za tip:)

sweet_lolitta

tak to verim ze MED vo vlasoch lepil :))
Nie nie, toto nelepi vobec, krasne sa to da rozcesat a objem drzi aj tak a ani na druhy den som vlasy nemala mastne.

cappy

nie su vlasy potom moc lepkave?..lebo ja uz som raz super prirodne tuzidlo robila :D ...viem ze med, voda a este neico...ale na vasloch to dost pachlo :D a strasne lepilo..no des

sweet_lolitta

lanove semienka su vyzivne ako zvnutra tak aj na vlasy :) nevidim tam absolutne ziadny problem, je to 100 % priroda :D

inak tie seminka, co zostanu, mozete aj zjest! :) podporuju peristaltiku creva a vlasy z vnutra.

sweet_lolitta

moj postup bol takyto:
2 polievkove lyzice semienok na cca 2 deci vody, dat spolu do hrnca a priviest k varu. Varit aspon 10 a viac kym nezbadame, ze hmota zacne hustnut. Obecne plati, cim dlhsie varime, tym hustejsie a tym viac bude tuzit.
Potom to scedime cez sitko napr na caj a nechame vychladnut, kedy to este trochu stuhne. A mozme pouzivat :)
Co zostane nazvys moze pobudnut v chladnicke este nejaky cas.