Neznesitelné bodavé svrbenie

Príspevok v téme: Neznesitelné bodavé svrbenie
Deskrypt

Dobrý den,
Musim vam opisat jeden problem lebo sa uz dost bojim ze skoncim velmi zle. Problem sa zacal cca pred 2 a pol rokom , prislo prvé lahké svrbenie a stupnovalo sa to az doteraz. Popisem vam to jedine takto, je to velmi neznesitelné ,strasne bodavé až bolestné svrbenie kože, začína to od chrbta a končí to skoro uplne všade. Nedá sa to absolutne vydržat ide to velmi do psychiky. Prejevuje sa mi to vacsinou s prechodu zo zimy do tepla. Alebo pri fyzickej námahe, pri hocijakej , pri stahovani nabytku ale aj pri vysavani takze som odpisany nemozem vykonavat niaku cinnost. Robí mi to aj v termalnych kupaliskach, v obchodnych centrach kde je teplejsie , pri nakupoch , pri pokladni, proste skoro vsade kde je teplejsie alebo do toho zasiahne trosku stresu. Pomaly ma to psychicky ruinuje. Jedine co mi nato pomáha je ked sa rychlo natriem nejakym kremom ktory mi ochladi kožu ,studená voda alebo studeny vzduch aj to uz v poslednej dobe moc nepomaha. Najprv som isiel obvodnej tej som to popisal absolutne nevedela co to moze byt , isiel som koznej ktora mi dala anthistaminika ktore vobec nezabrali. Tá ma zas poslala gastroentologovi a ani ten netusil co to moze byt, ten ma poslal Alergoimunologovi. Takze asi takto nejako. Rozhodol som sa chodit homeopaticke s ktorou sme cely problem preriesili , dala mi nejake homeopatika ktore pravidelne uzivam ale tiez vobec nepomaha. Skuste mi prosim vas nejako pomoct uz vazne neviem na koho sa mam obratit vsetko mi pada pred ocami koli posratemu svrbeniu, musel som dokonca aj z vysokej skoly odist. Skuste prosim... Dakujem velmi pekne

Omen

Máš to alergického pôvodu a lekárka postupovala správne, keď ti predpísala antihistaminikum, tak čo sa na ňu sťažuješ?
Máš to presne na mieste, kde sa robia Prick testy. Kým neprídeš na to, čo ti alergickú reakciu spúšťa, dovtedy budeš mať problémy. Môžu to byť roztoče, náplň paplónu, lieky, doplnky stravy, potraviny, tekutiny, kozmetika, obliečky, odev, pracie prášky, aviváž...Ten svoj krém OKAMŽITE prestaň používať, natieraj sa Fenistilom. Ak sa ti nepodarí zistiť príčinu, objednaj sa k alergiológovi na testy. Na suchú kožu je dobrá čistá lekárska vazelína z lekárne.
V akom čase sa budíš v noci? Aké lieky užívaš?

creos

Dobrý, pripájam sa s obdobným problémom svrbenia pokožky. Objavuje sa mi bodavè neznesiteľné svrbenie ale len v oblasti lakťa/predlaktia obidvoch rúk a to predovšetkým v nočných hodinách. Je to také intenzívne až sa na to zobudím. U všeobecnej lekárky som nepochodil, dala mi len proti alergií lieky a nič. Ja som skúšal všeličo a jedine čo mi to zmierni je pleťové mlieko s koenzýmom Q10 s vitamínom C.
Ja si myslím, že je to suchá pokožka, lebo som vo vyššom veku, len neviem prečo sa to objavuje len na rukách. Predpokladám aj možnosť problémov so zažívaním, zvýšeným dávkovaním žlče, pred 20 rokmi som bol operovaný na žlčové kamene. Poprosil by som aj nejakého doktora odborníka na túto problematiku, či vie poradiť možnú príčinu tohto svrbenia, aby som to odstránil, krvné testy mám v norme, gastroenterológ nič nenašiel, pokožku mám čistú. Viete poradiť, čo ešte mám vyskúšať ? Ďakujem vopred za prípadné rady.

k3bo

Zdravím chcem sa opýtať či niekto našiel riešenie tohto problému potýkam sa s niečim podobným mám 25r. A tieto svrbenia pociťujem už mesiac alebo dva najprv som tomu neprikladal nijakú vážnosť ale postupne sa to stupňovalo najhoršie je to ak sa dostanem do miestnosti kde je teplejšie ako by malo začne má svrbiet všetko od hrude ruk až po nohy. Pri menšej fyzickej zaťaží to začína znova nedávno sme presúvali nábytok a nedokázal som preniesť nič ťažšie ako 20kg ihneď nastupovalo svrbenie niekde som čítal že to môže mat niečo spoločne aj s imunitným systémom už pr rokov sa liečim na zápal v imunitnom systéme ktorého pôvod je neznámy viac lekárov mi povedali že nevedia odkiaľ ten zápal mám že všetky testy a podobne sú negatívne a hodnoty v poriadku. Bojím sa čo bude ďalej pretože má to obmedzuje pomaly aj v práci jedine čo mi pomôže zmierniť svrbenie ak začne je zchladit celé telo buď vodou alebo presne na miesto kde je teplota pod teplotou von alebo okolia. Ak by mi niekto vedel pomôcť bol by som vďačný.

Anetth

Ahojte. Neostáva mi nič iné len sa pridať do partie. Nič iné som na internete nenašla len túto skupinu s podobným ak nie rovnakým problemom. U mňa to zacalo pred rokom. Po začatí ( neskutočného) svrbenia prišli aj teploty a to už som skončila v nemocnici kde po cca 3 mesiacoch mi diagnostikovali Hodgkinov lymfóm. Nasledovalo cca pol roka chemoterapie a vyzeralo to všetko super , teploty prešli takmer ihneď, svrbenie sa zmiernilo az... ako som si vtedy myslela..takmer zmizlo. No a tu sa dostávam k pointe . Svrbenie úplne nezmizlo len sa zmiernilo. Do tejto chvíle ho pripisovali práve Hodgkinovi , keďže je to jeden z najčastejších príznakov. Momentálne mi nevie nikto pomôcť. Onko ochorenie je podľa všetko prec...U mňa sa to prejavuje pri prechode zo zimy do tepla, ale teda už aj v keď som von v tej zime ( mám zatiaľ odsledovane že " zima" začína pri cca 18 °) ale hlavne pri tomto prechode. Ďalej pri zvysenej namahe,keď je niekde dusno, celkovo keď sa vnútorne rozhorucim alebo aj znervoznim. Je to neskutočne obmedzujuce. Keď prišlo leto zmiernilo sa to hlavne kvôli vyšším teplotám, no stačí keď je ráno trošku chladnejšie je to spat. Zatial sa smejem , že budem celú zimu doma ale ono to je aj celkom reálne. Lekári nevedia pomôcť len krútia hlavami. V posledných mesiacoch sa k tomu pridalo aj štípanie podnebia vzadu pri "zime" . Na psychiku je to neskutočný zaberak keďže sa naozaj nedá vyhýbať týmto situáciám, ktoré si človek odsleduje a to svrbenie je paralyzujuce,nedá sa takto rozmyslat,fungovat,úplná hroza. Môj typ ktorý som odsledovala je umyt si danú časť tela vodou a poriadne vysušiť uterakom pomaha to len na krátko, ale v danom stave mi pomáha aj táto chvilka. Takisto keď som ponorená vo vode(vani). u mňa pretrváva kvôli tomuto problému strach z navaratu onko ochorenia keďže to začalo práve týmto svrbením. Odporúčam aj vám ak mate možnosť ísť na CT najlepšie PETCT len pre istotu. držím všetkým palce a prajem naozaj pevné nervy..ak niekto bude mať niečo nové napiste

JanoLL

Ja som mal podobny problem na inom mieste. Pomohla mi infralampa z hej.sk. Uz po tyzdni sa to zlepsilo. Potom sa to aj vratilo, no znova mi lampa pomohla. Maju to tam s dobrou zlavou (kupon)

-odkaz odstránený-

kajomaxo

ČASŤ 1.
No tak som na chvíľu opäť tu. Neviem či ešte niekto z Vás starých alebo nových sleduje tento problém ale predpokladám že ten kto už svrbenie či bodanie zvládol tak tu nechodí a ten kto to teraz prežíva tak sa tu zas ukáže.
Ale k veci.
Z článku pred tým vyplýva že prvý záchvat alebo niekoľko týždňovú etapu svrbenia latinsky /pruritus/som zažil v roku 1998 t.j. pred 17 rokmi. Pamätám si to ako dnes a bol to šok na ktorý sa nedá zabudnúť nikdy. So stopärcentnou istotou viem že tomu predchádzala chrípka pri ktorej som sa poriadne vypotil. Následkom tohoto nastal spomínaný šok v podobe bodania celého tela. Viem z toho dňa že som skučal, zúril, plakal a skončil vyčerpaný v mukách na posteli ako troska sa zvíjajúc v nepopísateľných pohyboch. S manželkou sme skúšali vtedy všetko. Škrabanie. Štyri ruky nestíhali a všetko zhoršili. Nastúpila alpa a asi aj to najhoršie. Druhá bola sprcha a tiež zhoršila stav mojich útrap. Tretia skúška bol krém indulóna a to bolo horšie ako voda. Trvalo to cez dve hodiny kým som pochopil že som nad tým prehral. Manželka ma skoro bezvládneho zabalila do plachty ako palacinku včetne rúk, zhodila z postele periny a vankúše a s mojou pomocou ma prevalovala hore dole po posteli. Po asi hodine to utíchalo a utichlo. Prespal som celé dlhé hodiny, ani si nepamätám či som sa takto vyšťavil. Po zobudení všetko fajn, vydýchol som si, bol som to zas ja a moje telo. Akoby nič hovorím moje žienke idem do sprchy zmyť ten pot. Voda poznáte ten pocit očisty, príjemne zaliala moje telo. Umyl som sa celý, vypol vodu a idem sa utierať a zrazu som pocítil bodnutie jedno a tu druhé a zrazu ďalšie a ďalšie. Dalo sa to zniesť no strach a panika bola neúprosná, zalial ma strach, zalialo ma zvláštne teplo zo strachu ktoré sa striedalo akoby so zimomriavkami a husou kožou až ma to opäť pohltilo ako prví krát. Skončilo to opäť v plachte ako palacinka. Zbytočne som sa sprchoval lebo potomto utrpení som bol zas spotený ako cap. Trvalo to tento krát asi necelú hodinu. Keď stav svrbenia odoznel tak som si riadne vydýchol. Užíval som bežný život celý týždeň a keď dom sa cítil úplne fit tak som konečne ale s malou dušičkou vliezol do sprchy. Bohužiaľ nastala rovnaká situácia krutých múk. Toto trvalo ľudkovia moji cca asi dva roky. Vypestoval som v sebe neskutočný odpor a strach zo sprchovania a vôbec zo života pretože to svrbenie i keď v menšej miere prichádzalo aj počas dňa pri väčšej záťaži, teple, padnutí do snehu, spotení sa. Aj sprchovanie u babky bez chlóru bolo bolestivé. Čo bolo zaujímavé na plavárni som tento problém nemal a keď tak minimálny. Naučil som sa s tým žiť a bojovať. Napokon to úplne po tých dvoch rokoch zmyzlo. Do dnes v priebehu asi 17 rokov som to ešte prežil asi tak 7 krát ale vždy väčšinou cez zimu alebo na jej konci, no nikdy už nie z takou intezitou ako tie prvé dva či tri zážitky. V každom prípade však každý z nich je na depku, na plač, silné nervy a trpezlivosť.
No a preto som sa aj dnes ozval lebo sa mi to pred osem dňami vrátilo v ešte horšej intezite ako vtedy na začiatku a čo je na tom najhoršie aj počas dňa, noci, bez sprchy v suchu - proste všade.
Nechápem to aj keď to už opäť oslablo na intezite nie je možné tomu momentálne ujsť. Vyvoláva mi to prechod z miestnosti do druhej z inou teplotou, všetko oblečenie je ako šmyrgel, nesmiem sa obtrieť o matrac, ani sa pomojkať s malým synom. Vstup do postele a výstup znej tak isto spúšťa reakciu. Teplo a chlad tiež.
Viem že to časom možno po mesiaci odoznie aspoň to doteraz tak bolo, no je to skúška akú nikomu neprajem, skúška nervov, manželky, práce, fyzičky.
Postrehy, dojmy a skúsenosti zajtra v druhej časti.
Zatiaľ ahojte.

kajomaxo

Zdravím Vás všetkých s podobným problémom. Myslím že určite patrím k Vám pretože tento problém mám už pekne od dávna. Nevyriešil som ho do dnes!!!
No aspoň si môžme deliť sem tam svoje doterajšie ako aj nové skúsenosti.
Vložím tu na začiatok svoj prví príspevok okopírovaný z článku ktorý sa z tej starej doby 2006 uchoval na nete a potom pri troške času napíšem nové poznatky.
Článok:
Prosím Vás o radu. Mám 37 rokov a mojím novým problémom sa stalo hrozné svŕbenie, presnejšie bodanie, celého tela, ktoré akoby ležalo na posteli s bodliakmi. Teraz viem že keby to takto malo pretrvať dlho tak sa zbláznim. Nechcem svoj stav dramatizovať kvôli pozornosti, ale len kvôli tomu aby sa niekto so mnou ztotožnil a prípadne mi pomohol. Po prvý krát som to zažil pred 8 rokmi, dostal som vtedy chrípku a po teplote a spotení som dostal to hrozné svrbenie. Potom to trvalo asi rok tak že po sprche som si to automaticky vyvolal vodou. Začal som mať strach z vody. Myslel som vtedy že je to chlór ale reakciu som dostal aj u rodičov v sprche kde chlór nie je, dokonca na lyžovačke po páde na sneh sa mi namočili rukavy svetra a celé ruky až po ramená šialene svrbeli. Postupne, asi tak po dobu troch rokov to utichalo asi tak na 90percent, celkom fajn i keď som si vypestoval v sebe hrozný strach s každého náznaku bodnutia v koži. Dnes sa mi to opäť vrátilo a zdá sa že v horšiom štádiu pretože už nie len zo sprchy ale aj tak samo od seba, cez deň i v noci.Tak čo mi poradíte prosím. Tu sú moje poznatky a dohady:Alérgia? Asi nie, i keď je teraz jar svrbelo to aj cez zimu.Nervy? Možno, pretože pri náznaku zasvrbenia mi od strachu vzniká vnútorné teplo až tak že mi telo zaplaví horúčosť a vlhne koža, striedavo mi naskakuje husia koža a cítim si všetky chlpky na tele ako bodajú.Stresy? Som podnikateľ, stresov je veľa aj známy hovoria aby som zvolnil tempo, že je to vidieť na mňe že som unavený. Má to súvis prvý krát tomuto stavu predchádzala náhodne autonehoda(stres) a teraz rozbieham dva veľké obchody naraz, t.j. úver,pôžička,zamestnanci samé vypetie,(stres).Koža? Mám extrémne suchú kožu nerád sa mastím, nemám žiadné výražky, používam kvalitnú neparfémovanú kozmetiku, najviac ma dráždi koža na krku vzadu okolo límca a pri poškrabkaní nechtami, tam hodne páli. V poslednom letnom období sa mi urobily veľké červené fľaky na krku pod ušami a smerom k ohryzku, tie som však vyliečilpo veľmi dlhom čase ale ostali mi po nich suché akoby vráskavé miesta ktoré svŕbia keď ich nemastím, vyvolalo to slnko so strieb.retiazkou?Alergia na chlad? Niekedy áno! Niekedy nie, lebo reakciu zastavím paradoxne pobytom na studenom balkóne.Priedušky? Chronický zápal že by, často ich cítim aj nádchu sústavne po ráne.Ľadviny? Mám len jednu, o tú druhú som prišiel pred rokom kvôli rakovine.Ja viem je to Chaos ale ak niekto vie trocha poradiť tak zachráni jedného človeka pred mučením aké si vie málokto predstaviť.Ďakujem veľmi pekne.

kajomaxo

Zdravím Vás všetkých s podobným problémom. Myslím že určite patrím k Vám pretože tento problém mám už pekne od dávna. Nevyriešil som ho do dnes!!!
No aspoň si môžme deliť sem tam svoje doterajšie ako aj nové skúsenosti.
Vložím tu na začiatok svoj prví príspevok okopírovaný z článku ktorý sa z tej starej doby 2006 uchoval na nete a potom pri troške času napíšem nové poznatky.
Článok:
Prosím Vás o radu. Mám 37 rokov a mojím novým problémom sa stalo hrozné svŕbenie, presnejšie bodanie, celého tela, ktoré akoby ležalo na posteli s bodliakmi. Teraz viem že keby to takto malo pretrvať dlho tak sa zbláznim. Nechcem svoj stav dramatizovať kvôli pozornosti, ale len kvôli tomu aby sa niekto so mnou ztotožnil a prípadne mi pomohol. Po prvý krát som to zažil pred 8 rokmi, dostal som vtedy chrípku a po teplote a spotení som dostal to hrozné svrbenie. Potom to trvalo asi rok tak že po sprche som si to automaticky vyvolal vodou. Začal som mať strach z vody. Myslel som vtedy že je to chlór ale reakciu som dostal aj u rodičov v sprche kde chlór nie je, dokonca na lyžovačke po páde na sneh sa mi namočili rukavy svetra a celé ruky až po ramená šialene svrbeli. Postupne, asi tak po dobu troch rokov to utichalo asi tak na 90percent, celkom fajn i keď som si vypestoval v sebe hrozný strach s každého náznaku bodnutia v koži. Dnes sa mi to opäť vrátilo a zdá sa že v horšiom štádiu pretože už nie len zo sprchy ale aj tak samo od seba, cez deň i v noci.Tak čo mi poradíte prosím. Tu sú moje poznatky a dohady:Alérgia? Asi nie, i keď je teraz jar svrbelo to aj cez zimu.Nervy? Možno, pretože pri náznaku zasvrbenia mi od strachu vzniká vnútorné teplo až tak že mi telo zaplaví horúčosť a vlhne koža, striedavo mi naskakuje husia koža a cítim si všetky chlpky na tele ako bodajú.Stresy? Som podnikateľ, stresov je veľa aj známy hovoria aby som zvolnil tempo, že je to vidieť na mňe že som unavený. Má to súvis prvý krát tomuto stavu predchádzala náhodne autonehoda(stres) a teraz rozbieham dva veľké obchody naraz, t.j. úver,pôžička,zamestnanci samé vypetie,(stres).Koža? Mám extrémne suchú kožu nerád sa mastím, nemám žiadné výražky, používam kvalitnú neparfémovanú kozmetiku, najviac ma dráždi koža na krku vzadu okolo límca a pri poškrabkaní nechtami, tam hodne páli. V poslednom letnom období sa mi urobily veľké červené fľaky na krku pod ušami a smerom k ohryzku, tie som však vyliečilpo veľmi dlhom čase ale ostali mi po nich suché akoby vráskavé miesta ktoré svŕbia keď ich nemastím, vyvolalo to slnko so strieb.retiazkou?Alergia na chlad? Niekedy áno! Niekedy nie, lebo reakciu zastavím paradoxne pobytom na studenom balkóne.Priedušky? Chronický zápal že by, často ich cítim aj nádchu sústavne po ráne.Ľadviny? Mám len jednu, o tú druhú som prišiel pred rokom kvôli rakovine.Ja viem je to Chaos ale ak niekto vie trocha poradiť tak zachráni jedného človeka pred mučením aké si vie málokto predstaviť.Ďakujem veľmi pekne.