vláknina

mate59

môžeš aj od Walm.,myslím denná dávka je asi30 gramov.Tým,že na seba viaže hodne vody,vyvolá pocit sýtosti a skráti prechod potravy traktom až na polovicu,urýchli vyprázdňovanie.Pred cvičením ju ale neber,až po.

sydney

myslela som ako vlakninu od walmarku,nie psilium.ale jasne,ved ja chodim do fitka,zmenila som stravovanie,len ma to zaujimalo

mate59

S tým psiliom opatrne, nepredávkuj, ale že by sa len od toho chudlo, tomu never.Samozrejme, keď ťa to vyramuje,budeš ľahšia o to, čo z teba vyjde,ale východisko hľadaj v správnom a primeranom stravovaní,samozrejme pohybom schudneš lepšie ako vlákninou.

potkanica

uprednostnujem vlakninu v potrave...co tak na ranajky ovsene vlocky? miesto nejakych tabletiek..
a ano vlaknina je dobra pri chunduti...v zaludku sa napuci a clovek je syty, aj ked v zaludku toho az tak vela nema :) ale vlaknina len s vodou...akoze zapit ju treba vodou, inak moze sposobit zapchu...

sydney

jj,no presne to som citala,ze ako to cisti tie creva,ale ako ze to vraj aj napomaha pri chudnuti - vraj ta chut do jedla je mensia.lebo ono ako ta vlaknina je v ovoci a v zelenine,ale tolko toho ja za den nezjwm. ale dakujem za radu,v pondelok kupujem:)

alfabeta

Ahoj,
ja konzumujem psillium.Je to cista vlaknina. Vlaknina posobi ako "kefka" na tvoje creva, to znamena, ze odstrani usadeniny na stenach criev, ktore sa vylucia a vdaka tomuto sa ziviny, ktore prijmes v strave vstrebavaju ovela lepsie.Samozrejme to, ze ta to precisti urciti pomaha pri chudnuti, lebo castokrat pod vplyvom nevhodnej stravy mame creva zanesene ako potrubie v kanali :)